LOŠA VIJEST IZ ZAGREBA Uzalud su prosvjedovali stanovnici Kile i Mejaša, neće brzo početi gradnja pristupnih cesta!

LOŠA VIJEST IZ ZAGREBA Uzalud su prosvjedovali stanovnici Kile i Mejaša, neće brzo početi gradnja pristupnih cesta!

Gotovo godinu dana blokira se početak radova na ovim prometnicama

Stanovnici Kile i Mejaša neće skoro ugledati početak radova na pristupnim prometnicama koje bi im povećale sigurnost života, napose brojnoj djeci na putu do škole. Radi se o radovima na izgradnji cesta za pristup Kili, Lovrinačka ulica, Put Vrborana, Put Kile sjever te rekonstrukcija raskrižja Lovrinačke i Vukovarske ulice. Zbog toga su, podsjetimo, građani organizirali i prosvjed.

Državna komisija za kontrolu javne nabave je uvažila još jednu žalbu tvrtke Point, inače gradskog koncesionara za održavanje pločnika, i vratila Banovini na ponovno odlučivanje o izvođačima. Uz to, Grad mora Pointu platiti 45.000 kuna za troškove žalbenog postupka.

Gotovo godinu dana blokira se početak radova na ovim cestama! Projekt je, dodajmo, vrijedan 16 milijuna kuna.

Grad je, podsjetimo, izabrao firmu Cestar, a uz Point je još pristigla i ponuda tvrtke Poduzeće za ceste. Point je uložio niz žalbi na odluke, da bi na kraju Državna komisija stvar opet vratila na početak.

U Gradu mogu nakon ove odluke vratiti se ponovnom izboru između ponuda, a mogu i ponoviti natječaj. 

Dodajmo da su iz gradske uprave i tražili izuzeće članova komisije koji su donosili odluke u korist Pointa, ali su i tu odbijeni.

- Ne razumijem zašto nisu napisali 'izaberite Point' - ironičan je komentar koji smo dobili iz gradske uprave na odluku Državne komisije.

Dodajmo i da su zbog ponašanja Pointa, firme Stipe Latkovića, poznatog po tome što mu je oduzeta koncesija nad Vrujom zbog kršenja odredbi ugovora, iz gradske uprave najavili i 'revidiranje' koncesije nad pločnicima i javnim površinama.

Prevedeno, prestali bi surađivati s Pointom.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51136, "");
Pregledaj komentare