Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić, Pixabay.com LUČICA LABUD Koncesija dodijeljena Jedriličarskom klubu Labud i istraživačkom klubu Mornar

LUČICA LABUD Koncesija dodijeljena Jedriličarskom klubu Labud i istraživačkom klubu Mornar

U uvali Kozja u Bogomolju je donesena odluka o prestanku koncesije

 Bez rasprave vijećnici Županijske skupštine su prihvatili točke o koncesijama. Tako je dodijeljena koncesija za sportsku luku Labud u uvali Baluni  Jedriličarskom klubu Labud i Podvodno istraživačkom klubu Mornar, dodijeljena je i koncesija na pomorskom dobru ispred hotela ex Ambasador, na pomorskom dobru ispred ex. Duhanke u Trogiru, na pomorskom dobru u svrhu postavljanja elektroenergetskih kabela u Nerežišćima i Starom Gradu, a na zahtjev je dodijeljena i koncesija luke posebne namjene industrijske luke Veselje u Općini Pučišća. Donesena je odluka o prestanku  koncesije na pomorskom dobru u svrhu korištenja plaže u uvali Kozja u Bogomolju, a pročelnik Stipe Čogelja pojasnio je da je do toga moralo doći jer nositelji koncesije nisu uspjeli pratiti zahtjeve koje postavlja Splitsko-dalmatinska županija.

- Važna odluka je ova za postavljanje kabela jer je to strateška odluka Vlade RH i bitna je za turizam i Hvar budući da se često događaju nestanci struje. Potrebno je donijeti ovu odluku da bi se moglo ići dalje na građevinsku dozvolu. Većina ostalih koncesija se usklađuje, a posebna je ova u Općini Pučišća. U suradnji s DORH-om i Ministarstvom mora smo došli do zaključka da je najbolje dati ovom tijelu na usvajanje koncesiju na zahtjev na period do godinu dana dok se ne upiše dodatna čestica i ne ishodi nova lokacijska dozvola za izgradnju luke. Radi se o prijelaznom razdoblju na temelju mišljenja DORH-a kako bi se premostila situacija stečaja i eventualna brza prodaja Jadrankamena, a to je korištenje pomorskog dobra dok se ne dođe do lokacijske dozvole i do natječaja za koncesiju. Zakon predviđa mogućnost davanja koncesije na zahtjev, DORH je uputilo ovo tijelo da donese ovakvo rješenje, jer ovim premošćujemo ovaj problem, ali inače mislim da se ovakve odluke ne bi trebale usvajati, osim ako ne postoji izričita preporuka Ministarstva ili DORH-a kao što je ovdje slučaj - rekao je Čogelja.

Vaša reakcija na temu