Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lukša Jakobušić otvorio temu Starog placa, provjerite što na to kaže Antonio Kuzmanić

Lukša Jakobušić otvorio temu Starog placa, provjerite što na to kaže Antonio Kuzmanić

'Kao navijač sve bih dao Hajduku, ali...'

Na sastanku gradonačelnika Ivice Puljka i predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića otvorilo se staro pitanje vraćanja Starog placa splitskim bilima. Nije prvi put da Banovina o tome razmišlja, pokušalo se 1997. godine dati plac Hajduku, ali su se bejzbolaši Nade izborili da bude gradski. Njihov stav da je gradski je potvrdio i drugostupanjski sud 2009. godine. Od tada se Banovina imala pravo uknjižiti, ali su malo i odugovlačili sve dok Vrhovni sud nije odbio reviziju Hajduka.

Sada, istina, pušu novi vjetrovi u Hajduku, s novim modelom upravljanja, ali i dalje je prepuštanje Starog placa daleko od realizacije.

- Bila je to ideja predsjednika Hajduka na sastanku, pošteno je iznio pitanje. Mi ne odbijamo prijedloge odmah, nego poslušamo, razmislimo, stavimo na papir. Tema je to o kojoj će se svakako raspravljati. Vjerujte, kao navijač ja bih Hajduku dao sve, ali kao dogradonačelnik niz je stvari o kojima se mora paziti. Prva je svakako da tko sam ja naspram volje građana, procedure i pravila - rekao nam je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

Za Stari plac, otkrio nam je zamjenik, ići će anketni natječaj, kao i za sve gradske projekte, da se ispita želja Splićana.

- Primjerice, ako građani kažu da se vrati Hajduku, tko smo mi da osporimo. Također, i Gradsko vijeće odlučuje -  navodi.

Ono što svakako hoće, dodao nam je, pomoći će Hajduku u ostvarivanju planova na Poljudu.

- Fokus nam je na tome, dogradnja jugozapadnog dijela i da Hajduk ima još jedan teren - zaključio je Kuzmanić.

Vaša reakcija na temu