Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LUKSUZNE SOBE U VAROŠU PRED ZAVRŠETKOM 'Marjanski kamen jako je tvrd pa smo iskopali tek trećinu podruma'

LUKSUZNE SOBE U VAROŠU PRED ZAVRŠETKOM 'Marjanski kamen jako je tvrd pa smo iskopali tek trećinu podruma'

Ivan Pulić, vlasnik Tehnoplasta, završava objekt u Kamenitoj čija je izgradnja digla stanare na noge

Tek nešto više od godinu dana od kako su u Kamenitoj porušena stabla u jednoj od posljednjih zelenih oaza preostalih u Varošu, novi turistički objekt koji gradi Ivan Pulić, vlasnik Tehnoplasta, pred završetkom je. 

Pulić je preuzeo tvrtku Expletus koja je na tom mjestu planirala izgraditi hotel, što je kod stanara Kamenite, tadašnjeg vodstva kotara i Društva Marjan izazvalo revolt zbog rušenja borova. Pisale su se peticije, slali apeli… 

Bez razloga, smatra Pulić. 

'Kada uredimo okoliš, to će dignuti ovaj dio Varoša, Kamenitu i onu nevolju koja je prije tamo bila. Lijepi čempres smo zadržali, posadit ćemo maslinu, postoji projekt hortikulturnog uređenja. Borovi su bili stari, oronuli i propali. Prijetilo je da padnu po autima', kaže Pulić. 

Kao što je i najavio, ne radi se o hotelu, nego o luksuznim sobama. Bit će ih devet velike kvadrature, a gostima će na raspolaganju biti i dizalo. Otvorenje je planirano sredinom idućeg mjeseca. Objekt će dobiti ime Stone po Kamenitoj ulici, a zanimljivo je da je zbog tvrde marjanske stijene iskopana tek trećina podruma. 

'Marjanski kamen jako je tvrd pa smo iskopali samo dio podruma. Tridesetak kvadrata. To nam je dovoljno. Prilagodili smo se situaciji na terenu. Promijenili smo onda i dozvolu. Napravili smo tako manje kvadrata nego što smo u startu planirali', kazao nam je Pulić. 

Najavio je i kako će se otvoriti i urediti prolaz u Arapovoj i tako osigurati nesmetana komunikacija s Kamenitom kao i dosad. 

Vaša reakcija na temu