Majka Filipa Zavadlava: Bio je rastrojen, uzeli su mu sav novac, nije imao za hranu

Majka Filipa Zavadlava: Bio je rastrojen, uzeli su mu sav novac, nije imao za hranu

Na brod se, kao časnik palube, trebao ukrcati ove sedmice - kaže majka

Majka Filipa Zavadlava, Etel, za Jutarnji list  je iz Austrije komentirala slučaj. Za sve je, kaže, doznala jučer. U Hrvatsku stiže krajem siječnja.

Kaže da njen sin nije spavao 20 dana u komadu te da je bio rastrojen. Tvrdi da su ga ubijeni mladići maltretirali.

- Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod jer nije imao ni za hranu. Smršavio je osam kilograma u mjesec dana. Na brod se, kao časnik palube, trebao ukrcati ove sedmice - kaže majka.

Tvrdi da je na dan ubojstva mislio otići u bolnicu na psihijatriju zbog suicidalnih misli.

- Spominjao je suicid, bacanje pod vlak i slično, ali nikada ovakav užasan ishod. No otac ga je spriječio u odlasku u bolnicu jer je smatrao da se poslije toga neće moći nigdje zaposliti - rekla je majka za Jutarnji list.

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo u Splitu, osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka godinu dana također, s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine. Na presudu se nisu ni žalili. 

U presudi se navodi da je u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne video kamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu. 

Samo četiri dana kasnije provalio je u Evanđeosku pentekostnu crkvu Radosna vijest u Ulici Kneza Mislava. Ništa nije uzeo jer je domarka čula buku pa su pobjegli. 

On sam je osuđen i za krađu bicikla u prizemlju zgrade u Stepinčevoj ulici. 

Osim za krađe, splitski Općinski sud mu je sudio i za prikrivanje, odnosno, kupovinu stvari za koju je znao da je ukradena. Radilo se o biciklu od 200 kuna. Za to je osuđen na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57192, "");
Pregledaj komentare