Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Makaraninu tri i pol godine zatvora, ženu je ubo nožem i zaprijetio joj: 'Ubit ću tebe i sebe ako zovneš policiju'

Makaraninu tri i pol godine zatvora, ženu je ubo nožem i zaprijetio joj: 'Ubit ću tebe i sebe ako zovneš policiju'

Policija ga je spriječila u izvršenju nauma

U Splitu je na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i 10 mjeseci za šest kaznenih djela nepravomoćno osuđen 46-godišnji Makaranin. Tri i pol godine dobio je za pokušaj ubojstva supruge.

U noći 15. srpnja 2023. ugurao ju je u dnevni boravak. Na vrata je nagurao ormar, a potom je kuhinjskim nožem ubo u trubuh. Policija ga je spriječila da ženu teže ozlijedi ili ubije.

Osuđen je i za nasilje u obitelji te dva kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i dvije prijetnje. Za ta djela je osuđen na kazne između šest i 11 mjeseci zatvora.

U presudi se navodi da je svašta govorio supruzi u nakani da je ponizi i ozbiljno zatraši.

'Kurvo, droljo, pijanduro', vrijeđao ju je raznim pogrdnim riječima. Otvorenim dlanom ju je udarao po glavi. Na zidu je napisao: 'Ćaća vas voli, dico, vaša mater je kurva i pijandura. Iša se ubit. Ne pitajte za njega'.

Sve je to trajalo od veljače prošle godine, a situacija je kulminirala 15. srpnja.

Ženi je govorio: 'Ubit ću tebe i sebe ako zovneš policiju. Ubit ću te kurvo pijana. Imam nož. Nabavit ću kalašnjikov. Sve ću vas ubiti.' Sve se događalo dok su u stanu bila maloljetna djeca.

Zaprijetio je i policajcima koji su intervenirali u njegovom stanu. Rekao je da će ih ubiti i probosti ako uđu u dnevni boravak u kojem se nalazio sa suprugom.

Nakon objave presude vraćen je u zatvor. Izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti o alkoholu.

Vaša reakcija na temu