Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/YouTube MANEVAR U SPLITU Sutkinja Šupe i odvjetnik Zmijanović uskoro na slobodi

MANEVAR U SPLITU Sutkinja Šupe i odvjetnik Zmijanović uskoro na slobodi

Obrana se nije žalila na rješenje o istrazi, evo zašto

Vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je žalbe obrane osumnjičenih u aferi sa šibenskom sutkinjom Majom Šupe i prihvatilo žalbu USKOK-a te tako odredilo istražni zatvor zagrebačkom poduzetniku Blažu Petroviću i da ne bi ponovio kazneno djelo. 

Nakon privođenja, Petroviću je sudac istrage Ivica Botica odredio zatvor samo da ne utječe na svjedoke, dok je za sutkinju Šupe i šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanović pritvor određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Botica nije vidio kako bi Petrović mogao ponoviti djelo jer je po kaznenoj evidenciji neosuđivan, a predmet ovog kaznenog postupka je događaj star 9 godina. Vijeće je, pak, zauzelo drugačiji stav. 

Kako smo već izvijestili, početkom rujna privedeni su Petrović, Šupe i Zmijanović zbog sumnje da je šibenska sutkinja za 15 tisuća eura mita donijela oslobađajuću presudu za zagrebačkog poduzetnika. Presudu je potvrdio viši sud, a USKOK sumnja da je dio mita isplaćen majci osumnjičene sutkinje u vidu kapare za zemljište. Predugovor je sastavio odvjetnik Zmijanović. 

S obzirom da je USKOK u međuvremenu saslušao sve svjedoke, otpada taj pritvorski razlog te bi sutkinja Šupe i odvjetnik Zmijanović uskoro mogli napustiti splitski zatvor. Naime, njih dvoje su već suspendirani zbog odlaska iza rešetaka, no u slučaju da predsjednik šibenskog suda i Odvjetničko komora donesu rješenje o suspenziji i zbog kaznenog postupka, Šupe i Zmijanović bi trebali izaći na slobodu jer ne mogu počiniti djelo ako ne sude i zastupaju. 

Kazneni postupak je službeno započeo jer je rješenje USKOK-a o pokretanju istrage postalo pravomoćno. Obrana se nije uopće žalila, očito procijenivši da bi njihovi klijenti u ovom slučaju mogli skoro na slobodu. Jedini koji će nakon ovih formalnosti ostati iza rešetaka je Blaž Petrović.

Vaša reakcija na temu