Foto: Milan Šabić Marijana Puljak: Opara i HDZ će sigurno pristati na novu podjelu kolača s Kerumom

Marijana Puljak: Opara i HDZ će sigurno pristati na novu podjelu kolača s Kerumom

Ovo je doslovno kao trgovanje na pazaru, a trguju novcima i javnim dobrima svih građana Splita

Odgovor na pitanja zašto su Kerumovi vijećnici napustili gradsku vijećnicu i puca li koalicija u Splitu je vrlo jednostavan. Ništa ne puca već se nanovo dijeli - rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

- Kad god krene novi ciklus trgovine između HGS-a i HDZ-a, imamo ovakav cirkus na Gradskom vijeću i u javnosti. Nije ovo nikakva kriza vlasti već se priprema nova podjela kolača na koju će Opara i HDZ sigurno pristati. Nema tu razlike među njima, to je način djelovanja na koji su svi oni navikli. Jesu li to ovaj put neke parcele u GUP-u, nekretnine, jesu li to neke pozicije za rodbinu u gradskim poduzećima ili ustanovama, poslovi s Gradom, štekati, što je od toga na tapetu, vidjet ćemo uskoro. Ovo je doslovno kao trgovanje na pazaru, a trguju novcima i javnim dobrima svih građana Splita - dodala je.

Pametno će, kazala je, iskorištavati svaku situaciju i sve alate koji su im na raspolaganju da spriječe provođenje odluka koje su loše za građane Splita. 

- Na vladajućoj koaliciji je da održi većinu i kvorum u gradskoj vijećnici, mi im u tome nećemo pomagati. Ako sutra ne bude cijele vladajuće većine u vijećnici, vjerojatno će odgoditi nastavak sjednice dok se kolač nanovo ne podijeli.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare