Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MARIJANA PULJAK: Žao nam je da se moramo braniti od osoba s kojima smo gradili Pametno

MARIJANA PULJAK: Žao nam je da se moramo braniti od osoba s kojima smo gradili Pametno

'Pojedinci su izgubili iz perspektive motive zbog kojih smo započeli političko djelovanje'

Predsjednicu stranke Pametno Marijanu Puljak pitali smo da na komentira ostavku Kristine Vidan na mjesto potpredsjednice stranke. Danas je Vidan iznijela duži ekspoze o razlozima zbog kojih daje ostavku. Najavljeno ujedinjenje sa Strankom s Imenom i Prezimenom, kazala je, nastavak je dobrih rezultata postignutih na parlamentarnim izborima. 

- Ujedinjujemo resurse, ljude, znanje, iskustvo i energiju u jednu novu snagu koja ima velik potencijal za rast. Želimo bolju Hrvatsku i nikada nismo tajili da se želimo ujedinjavati s opcijama centra i osnažiti na političkoj sceni, kako bismo svojim djelovanjem ovom društvu omogućili veću šansu za promjenama na bolje. O ujedinjenju smo u svakom trenutku govorili transparentno, a odluku koju sada nudimo skupštini donijeli smo promišljeno, nakon brojnih razgovora s članovima u cijeloj Hrvatskoj te na temelju većine glasova Predsjedništva stranke. Pitanje ujedinjenja samo po sebi nikome u stranci nije bilo sporno, ali jedan jako mali dio članova dvojio je oko trenutka kada bi to ujedinjenje trebalo provesti - kaže Puljak i dodaje kako to razumiju njihove strahove, ali, da osim njihovih članova, i birači su jasno pokazali da žele da na političkoj sceni djeluju zajedno. 

- Iako se pojedinci ovih dana razbacuju optužbama na naš račun, nemamo što tajiti niti se imamo od čega braniti, djelujemo jednako transparentno i pošteno kao što smo to činili od samih početaka. Plasirane optužbe nisu utemeljene na činjeničnim osnovama. Kada je riječ o optužbi da nisu provedeni unutarstranački izbori u roku od 90 dana, naglašavamo da se upravo priprema izborna skupština i da su s tim upoznati svi članovi stranke. Prema uputama Ministarstva uprave ta skupština će biti iskorištena za biranje novih tijela ujedinjene organizacije. Upravo zbog toga da se ne bi dogodilo kršenje Statuta ili bilo kakvo drugo kršenje legitimne procedure, cijeli proces dogovoren je i potvrđen sukladno uputama Ministarstva uprave - kaže Puljak. 

Ističe kako ankete nisu provodili jer je mišljenje birača potpuno očito, o čemu najbolje svjedoče rezultati parlamentarnih izbora. Osim toga, napominje, same promjene Statuta raspravljali su u više navrata unutar stranke, a prošle su i Predsjedništvo stranke i Predsjedništvo ogranka Split.

- Stranka Pametno zaista jest najjača upravo u Splitu, ali je prešla njegove granice. Važno je jačati organizaciju, uvoditi nove ljude, prihvaćati i okupljati različite političke opcije koje slično razmišljaju jer se jedino ujedinjeni i osnaženi možemo suprotstaviti korupciji i kriminalu koji nam je zauzeo državu i grad. Neizmjerno nam je žao da su nakon toliko godina zajedničkog rada, truda i ostvarenih rezultata, sada kada imamo priliku postati još snažniji na političkoj sceni i time još i više biti u službi građana, pojedinci izgubili iz perspektive motive zbog kojih smo i započeli političko djelovanje, a to su promjene u društvu. Proteklih godina nije se bilo lako branili od lažnih optužbi iz redova HDZ-a i desničarskih stranaka, ali smo u svakom trenutku znali da su njihovi motivi vezani isključivo uz diskreditiranje nas kao političkih protivnika. Utoliko nam je iznimno žao da se danas od lažnih optužbi moramo braniti od osoba s kojima smo do jučer gradili Pametno i koje vrlo dobro znaju da nam je savjest potpuno čista i da naš obraz nije ukaljan - zaključuje Puljak.

Vaša reakcija na temu