Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Marinić objasnio zbog čega neće doći na sjednicu Stožera civilne zaštite o potkornjaku na Marjanu

Marinić objasnio zbog čega neće doći na sjednicu Stožera civilne zaštite o potkornjaku na Marjanu

Svojim prisustvom, kaže, ne želi dati legitimitet gradonačelniku i osobama koje su radile na štetu Marjana

Sjednica Stožera civilne zaštite Grada Splita u svezi Odluke o proglašenju izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode uzrokovane pojavom potkornjaka održat će se danas, a Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan, objasnio je zašto se neće pojaviti. Podsjetio je da je član Povjerenstva ispred Društva Marjan i građana Splita koji su svojim prosvjedima tijekom siječnja 2019. ukazali na neodrživo stanje na Marjanu. 

- Sjednici neću nazočiti jer ne želim svojim nazočnošću dati legitimitet onima: koji su počinili, prema izvješću Državnog inspektorata Županijskom državnom odvjetništvu, nezakonitu sječu nedoznačenih stabala koja remeti buduće gospodarenje šumom čime su počinjene radnje koje sadrže elemente pustošenja šume u Park šumi Marjan, koji se nisu držali i nisu provodili jednoglasno donesene zaključke Povjerenstva za Marjan od 2. veljače 2019., niti odredbe 'Operativno dinamičkog plana suzbijanja potkornjaka na području Park šume Marjan', kojima  je trebalo 18 mjeseci za utvrditi uzročnika sušenja borova u Park šumi Marjan i koji se nisu udostojali cijelu prošlu, pa sve do svibnja ove godine, pružiti članovima Povjerenstva za Marjan, kao i cjelokupnoj javnosti i medijima podatke o kretanju populacije potkornjaka unatoč stalnim traženjima na svakom sastanku Povjerenstva za Marjan - pojasnio je Marinić.

Zaključio je kako svojim prisustvom ne želi dati legitimitet gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

- On je godinu i po dana, od početka svog mandata, pa sve do 3 uzastopna prosvjeda građana Splita, ignorirao javno upućene molbe, zahtjeve i apele Društva Marjan za žurnom sanacijom još dok zarazom nije bilo zahvaćeno više od trećine marjanske šume i kojeg držim najodgovornijom osobom za cjelokupno stanje u Park šumi Marjan i u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan - zaključio je Marinić.

Vaša reakcija na temu