Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Markić: Ne idemo u smjeru uređenog grada

Markić: Ne idemo u smjeru uređenog grada

Samo se redom i inzistiranjem na njemu može zavrijediti poštovanje - poručio je SDP-ovac

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeće će se u čak 12 točaka dnevnog reda raspravljati o odobrenju izvođenja radova u južnim dijelovima grada u razdoblju ljetne sezone, dakle nakon 15. lipnja. Postali smo poznati kao 'privremeni grad'. Ovakvim Odlukama potvrđujemo da očito bolje od toga niti ne možemo i da nam je to trenutno domet. Naime, Odluke će se donijeti 17. srpnja. U međuvremenu su komunalni redari dobili uputu da 'žmire' i ne kontroliraju pridržavanje ove zabrane tijekom posljednjih 32 dana. To još jednom potvrđuje loš rad gradske Uprave i nefunkcioniranje gradskih službi - poručio je dr. sc. Joško Markić, SDP-ov gradski vijećnik.

Ovaj član Predsjedništva SDP-a Split u priopćenju naslovljenom 'Ne idemo u smjeru uređenog grada' još je dodao:

- Umjesto da se pozivamo na više javne interese, bilo bi dobro da taj javni interes štitimo poštivanjem propisa i učinkovitim djelovanjem. Proizvoljno tumačenje odredbi i pravila našeg Grada je nedopustivo i naznaka totalne anarhije. Hoće li u budućnosti gradske službe tjedno odlučivati koje će akte grada kontrolirati, a koje neće? Šalje se loša poruka, pojačava se pravna nesigurnost, a sramotno je da tome pridonose upravo oni čija je odgovornost učiniti naš grad uređenim mjestom za život.

Poštivanje pravila i propisa je temelj koji treba jamčiti zaustavljanje pogoršanja, a zatim i poboljšanje kvalitete života stanovnika našeg grada. Iako se često pozivamo na naš mediteranski temperament, samo redom i inzistiranjem na redu ćemo zavrijediti poštovanje naših sugrađana. Jednakijih ne smije biti. Za sada nismo na dobrom putu.

Vaša reakcija na temu