Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Marković prozvala DP-ovce: 'Jedina im je namjera ostaviti žene doma'

Marković prozvala DP-ovce: 'Jedina im je namjera ostaviti žene doma'

'Čim srednjovječni muškarci kuju ovakve planove, treba biti na oprezu'

Ivana Marković, SDP-ova gradonačelnica Supetra, oštro je prozvala Domovinski pokret nakon press konferencije njegova ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića. Revoltirana je jer smatra da je toj stranci jedina namjera da, prema njenim riječima, žene ostanu doma. 

'Ministar demografije iz DP-a (vjeroučitelj) dovukao je na presicu čak četiri savjetnika, muškarca srednjih godina, da nas obavijeste da je najvažnija mjera za opstanak stanovništa 'pomoći majkama da ostanu doma'. I to je jedina namjera ovih muškaraca iz DP-a - da žene ostanu doma. 

Ideja nije npr. priuštivo stanovanje, veća naknada za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta, nego neka žene ostanu doma', istaknula je.

Naglasila je kako su žene itekako sposobne odgajati djecu, raditi i biti neovisne o bilo kojem muškarcu. I to je, nadalje je navela, oslobađajući osjećaj - biti neovisan. Stava je kako to smeta predstavnicima Domovinskog pokreta.

'Ostavljati 'žene doma' i to prezentirati kao demografsku mjeru u državi gdje naknada plaće na teret HZZO-a za vrijeme trajanja bolovanja zbog dugotrajne bolesti djeteta iznosi 565,04 eura, a minimalna plaća u RH za 2024. godinu iznosi 840,00 eura realan je prikaz stanja u društvu.

Gledajući ovu nadrealnu presicu, pitam se trebam li se uopće zabrinjavati jer u pet mjeseci nisu bili u stanju naći ni prostore, pogotovo ustrojiti ministarstvo. Ali čim srednjovječni, sami sebi važni muškarci kuju ovakve planove za nas žene, treba biti na oprezu. Ovi neće ništa riješiti, mogu samo (ženama) život zagorčati', zaključila je Marković. 


Vaša reakcija na temu