Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Markovina: Pozivam Aidu Batarelo da odustane od kandidature i tako povuče jedini lijevi potez u svojoj političkoj karijeri!

Markovina: Pozivam Aidu Batarelo da odustane od kandidature i tako povuče jedini lijevi potez u svojoj političkoj karijeri!

Suočavamo s realnom opasnošću povratka Željka Keruma na vlast i još gorom činjenicom da se kao alternativa takvom scenariju nude HDZ i libertarijanci iz stranke Pametno

Gradonačelnički kandidat Nove ljevice Dragan Markovina pozvao je Aidu Batarelo da odustane od kandidature, povuče jedini lijevi potez u političkoj karijeri jer se zahvaljujući mandatu u kojem je bila zamjenica Split suočava, kaže, s realnom opasnošću povratka Željka Keruma na vlast i još gorom činjenicom da se kao alternativa takvom scenariju nude HDZ i libertarijanci iz stranke Pametno. 

Čestitku uz upit gdje su Batarelo i SDP bili 2014. godine na Dan pobjede prenosimo u cijelosti.

- Danas kada čitav svijet obilježava Dan pobjede nad fašizmom, u Splitu se taj datum nažalost ne može proslaviti tek protokolarnim osvrtom na prošlost. Ne zato što ta prošlost nije na mnoge načine inspirativna i što na nju ne možemo biti ponosni, već stoga što se nalazimo u situaciji u kojoj se suočavamo s čitavim nizom zabrinjavajućih tendencija. Dok su Splićani dva puta oslobađali vlastiti grad od okupacije u Drugom svjetskom ratu, danas živimo u gradu u kojem se pokušavaju zabranjivati kazališne predstave i u kojem se vrši ulično nasilje nad političkim neistomišljenicima. Povrh svega živimo u gradu koji i dalje nema ulicu žrtava fašizma, ali zato ima spomenik nazvan po postrojbi inspiriranoj ustaškim zločincem Rafaelom Bobanom. Ključni krivac za takvo stanje stvari je oportunistička politika SDP-a, koja je svoj logičan kraj doživjela u Baldasarovom mandatu. Stoga pravo pitanje za splitski SDP i za Aidu Batarelo, nije gdje su bili 1991., nego gdje su bili na Dan pobjede 2014. kad je Ivo Baldasar kao gradonačelnik i predsjednik SDP-a govorio na otvaranju neoustaškog spomenika. Svi pokušaji da se sada predstave kao oni koji će graditi moderan i otvoren Split 21. stoljeća, padaju u vodu pred rezultatima njihove vlasti u protekle četiri godine. Zahvaljujući tom mandatu, u kojem je Aida Batarelo bila zamjenica Ive Baldasara, sad se suočavamo s realnom opasnošću povratka Željka Keruma na vlast i još gorom činjenicom da se kao alternativa takvom scenariju nude HDZ i libertarijanci iz stranke Pametno. Pozivam stoga Aidu Batarelo da na ovaj simbolički dan povuče jedini lijevi potez u političkoj karijeri i odustane od kandidature za gradonačelnicu, ali i veterane SDP-a, Marina Jurjevića Baju, Vinka Bajrovića i Ranka Ostojića da je u tom potezu podupru. To je jedini način da spriječimo dolazak desnice na vlast i ponudimo istinsku lijevu alternativu kleronacionalizmu, prostornoj devastaciji Žnjana, Marjana, Trstenika i Stare gradske jezgre i privatizaciji obalnog pojasa i javnih prostora u centru grada.

Vaša reakcija na temu