Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Martin Pauk: Delije drage, sada bre pričajte kakvo je more u februaru!

Martin Pauk: Delije drage, sada bre pričajte kakvo je more u februaru!

Gradski vijećnik je usporedio ponašanje hrvatskih sportaša u Beogradu i srpskih u Splitu

Martin Pauk, splitski gradski vijećnik iz redova stranke Neovisni za Hrvatsku, dužim je tekstom komentirao današnji napad na vaterpoliste Crvene zvezde. Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti...

- U svjetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, dijelim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu. Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je s momčadi otišao na gostovanje u Beograd. Budući da su stigli ujutro imali su cijeli dan za razgledavanje grada i ručak prije večernje utakmice. Naši vaterpolisti bili su svjesni situacije i učinili sve da izbjegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju - u hotelu su ostavili trenirke su klupskim grbom, obukli se u civilnu odjeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom. Nakon razgledavanja stiglo je vrijeme ručka te su otišli u pizzeriju, nastojeći držati 'low profile' i uklopiti se u okolinu. Bili su pristojni do te mjere da su se prilagodili domaćinu te su se prije samog ulaska u pizzeriji dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbu - naručit će na srpskom jeziku, i to dvije miješane pizze i četiri piva. Nisu htjeli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebao puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem. Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolist je samo kratko rekao: 'Dve mešane pizze i četiri piva'. Konobar ga posluša, nasmije se i vikne pizza-majstoru 'Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku'.

Naši vaterpolisti su problijedjeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku - uspio shvatiti da su Hrvati.

Kad se konobar vratio, donio je pizze i četiri piva. Najstariji vaterpolist mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspio prokužiti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom. 

Konobar razvuče osmijeh od uha do uha, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže miješana, nego kombinovana pizza.

Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti - da kuća časti pićem.

Jeste li iz ove kratke priče uspjeli shvatiti pouku? Jeste li primijetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odjeću bez ikakvih navijačkih obilježja te uz to još narudžbu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene zvezde sa stavom 'vidi nas koliki smo, ne može nam nitko ništa'?

E pa 'delije' drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negdje kod fontane stali, napravili selfie i stavili ga na Instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali u centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam nitko nije ništa mogao jer ste 'moćni', 'ogromni', 'snažni'.

Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

*P.S. Fizičko nasilje je za osudu. Provociranje također.

Vaša reakcija na temu