Foto: Joško Šupić Martin Pauk: Željko Kerum je taj koji diktira pravila igre i ima ključnu ulogu

Martin Pauk: Željko Kerum je taj koji diktira pravila igre i ima ključnu ulogu

Predsjednik HGS-a može bez problema skupiti 24 potpisa vijećnika i raspisati referendum o opozivu gradonačelnika

Martin Pauk, gradski vijećnik iz redova stranke Neovisni za Hrvatsku, komentirao nam je priču o ostavci Andre Krstulovića Opare. Iako je gradonačelnik rekao da se radi o gluparijama, ta je vijest uzburkala političku scenu u Splitu. Evo što misli Pauk o toj temi...

Mislite li da ima osnove priča o ostavci gradonačelnika Splita?

- Ne vjerujem. Gospodin Krstulović Opara mi nije ostavio dojam osobe koja bi napustila svoju funkciju iz čista mira.

Treba li gradskoj vlasti određeno preslagivanje s obzirom na odnose na relaciji Krstulović Opara - Kerum - Škorić?

- Gospodin Kerum je taj koji ipak diktira pravila igre i ima ključnu ulogu. Gradonačelnik nema zakonske ovlasti za raspustiti Gradsko vijeće ili smijeniti HGS-ovih sedam vijećnika, dok Kerum može bez problema odmah sutradan skupiti 24 potpisa vijećnika i raspisati referendum o opozivu gradonačelnika te na taj način izazvati nove izbore za gradonačelnika, a istodobno zadržati broj svojih vijećnika u Vijeću. S obzirom na to da nikad nije iskoristio taj alat kojim raspolaže, sumnjam da je sukob između Krstulovića Opare i Keruma baš takvih razmjera kako navode mediji. Svjesni smo da trzavice postoje, ali nije to otvoreni rat u kojem se ne štedi protivnika.

Tko je kriv za svojevrsnu krizu?

- Sudac. Sudac je uvijek kriv.

Kako bi se Jelena Hrgović Tomaš snašla na funkciji gradonačelnice?

- Gospođa Hrgović Tomaš je vrlo pristojna, skromna i vrijedna osoba, izuzetno socijalno osjetljiva i angažirana. Bez obzira tko bio gradonačelnik, smatram da zaslužuje nastaviti voditi taj resor, bez obzira na stranačku pripadnost. A kakva bi gđa Hrgović Tomaš bila kao gradonačelnica, zbilja ne mogu procijeniti niti je pravedno davati ocjenu bilo čijeg rada prije nego je taj rad uopće započeo.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41496, "");
Pregledaj komentare