Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATIĆ ODGOVORILA NA PROZIVKE 'HDZ-ovci, ako su vam Tuđmanove knjige preteške, pročitajte bar Plenkovićev maturalni rad'

MATIĆ ODGOVORILA NA PROZIVKE 'HDZ-ovci, ako su vam Tuđmanove knjige preteške, pročitajte bar Plenkovićev maturalni rad'

Napali su je zbog 'proslave' Dana Republike

Mladež HDZ-a Split oštro je prozvala predsjednicu Savjeta mladih Grada Splita Rafaelu Matić zbog 'proslave' Dana Republike.

Matić je odgovorila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

'HDZ-ovci, ako su vam Tuđmanove knjige preteške, pročitajte bar Plenkovićev maturalni rad

Žalosno je da Mladež HDZ-a Split nema pametnijeg posla od bavljenja šaljivom objavom na Instagram Storyju o Black Fridayu i pjesmi Zabranjenog pušenja Dan Republike, a još je tužnije što nemaju pojma o značajnim povijesnim činjenicama. Očito nisu čitali djela istaknutih hrvatskih povjesničara poput prvog hrvatskog predsjednika i partizanskog borca dr. Franje Tuđmana, čiji je, usput rečeno, otac bio vijećnik AVNOJ-a. Da su se bar malo educirali znali bi da su upravo u Jajcu na 2. zasjedanju AVNOJ-a 29. 11. 1943. godine uspostavljeni temelji hrvatske državnosti, koji su bili osnova za donošenje Ustava iz 1974. godine na osnovu kojih se Hrvatska 1991. godine osamostalila. Upravo je 29. 11. 1943. godine zabranjen povratak kralja Petra II. Karađorđevića u zemlju, u čije bi ime nakon rata vladao njegov ministar i četnički vođa Draža Mihailović. Inače, vodeći ljudi koji su stajali iza odluka iz Jajca bili su Hrvati Ivan Ribar i Josip Broz Tito. Stoga Mladeži HDZ-a mogu preporučiti da, ako su im Tuđmanove knjige preteške, pročitaju bar maturalni rad svog sadašnjeg predsjednika Andreja Plenkovića.

Objava na mom zatvorenom privatnom Instagram profilu nema veze s obnašanjem moje funkcije predsjednice Savjeta mladih Grada Splita. O našem radu najbolje govori činjenica da su naše izvješće podržali i gradski vijećnici HDZ-a. Prethodni saziv Savjeta mladih pamtimo kao najneaktivniji u povijesti, a vodio ga je aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a Split, kojem očito puno bolje ide 'stalking' po društvenim mrežama od društveno korisnog rada.'

Vaša reakcija na temu