Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATIJEVIĆ: Prijedlog Maje Đerek će ipak ići na Gradsko vijeće!
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

MATIJEVIĆ: Prijedlog Maje Đerek će ipak ići na Gradsko vijeće!

Kaže da će ga predložiti kao točku dnevnog reda

Gradonačelnik Ivica Puljak jučer je rekao da Gradsko vijeće neće raspravljati o nacrtu Odluke o davanju stanova u najam kojeg predlaže Maja Đerek, a po kojoj bi se gradski stanovi davali isključivo socijalnim slučajevima, ali je predsjednik splitskog SDP-a, Davor Matijević, danas objavio kako će raspravu o tome predložiti on kao točku dnevnog reda.

'Kadrovskim stanovima u Splitu se toliko često pogodovalo raznim likovima, ali još važnije, vrijeme je da se ovaj grad i tu izjasni o prioritetima. Ne umanjujući zasluge rijetkih, svi oni su sa svojim primanjima mogli samostalno plaćati najam, a vjerojatno i otplaćivati kredit. Istina, postoje deficitarna zanimanja i nitko riječi ne bi rekao da se tako privuče nekog doktora koji nedostaje KBC-u ili slično, ali takvih je trenutno na popisu samo 1 od 19 danih stanova', poručuje Matijević.

Naglašava kako najslabiji i najpotrebniji trebaju biti prioritet Splitu. 

'Uz dužno poštovanje prema korisnicima kadrovskih stanova, gradski stan je sigurno potrebniji nekome poput Borisa Rakića. I dok Grad Split ne bude u stanju zadovoljiti obje strane moj izbor će uvijek biti oni slabiji. 

Jučer je gradonačelnik rekao da odluke gradske uprave kroje oni koji su dobili na izborima, a ne stručne službe i da je pročelnica samo činovnik koji treba provoditi njihove ideje. Grad i stagnira, ako ne i nazaduje zadnjih 30 godina upravo zato što su političari krojili odluke umjesto da su to prepuštali stručnjacima. Ajmo pokazati da ovaj grad zna bolje. Solidarnost, stručnost pa tek onda politička odluka', zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu