Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATIJEVIĆ CITIRAO PULJKA: Podsjetio što je gradonačelnik govorio o Maji Đerek te ustvrdio da joj je napravio isto što i Banožić
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

MATIJEVIĆ CITIRAO PULJKA: Podsjetio što je gradonačelnik govorio o Maji Đerek te ustvrdio da joj je napravio isto što i Banožić

Povela se žestoka rasprava

Tijekom rasprave o ustroju gradske uprave, gradonačelnik Ivica Puljak je prozvan da prikriva stvarne razloge onemogućavanja povratka Maja Đerek na radno mjesto.

SDP-ov Davor Matijević je prvo citirao Puljka, što je govorio kada je dobila otkaz u Državnim nekretninama.

- 'Maju Đerek bi, po otkriću masovnog potkradanja države kroz tvrtku Državne nekretnine, vladajući političari trebali postaviti na čelo te tvrtke, da zaista vole i žele uređenu i pravednu Hrvatsku. Umjesto toga Maja Đerek je šikanirana i otpuštena. Maja Đerek, koja je od države zaslužila orden za hrabrost, orden za zaštitu javnog dobra, orden za službeničku savjesnost, orden za domoljublje, orden za uzornost ili kako se već sve ne zovu brojni ordeni koje dobivaju i neki koji nisu zaslužili ni drvene medalje, umjesto toga dobiva i otkaz i pranje ruku da je se zaposli igdje u javnoj službi. Ona, umjesto barem jednog od razvikanih ordena, dobiva stigmu nepoželjne osobe za zapošljavanje u javnom sektoru'.

Ovo nisam rekao je nego Ivica Puljak u svojoj kampanji ljeta gospodnjeg 2022. 

Nakon što se Maja Đerek na svom novom radnom mjestu zaista počela ponašati beskompromisno, Puljak se prema njoj ponio na identičan način kao i HDZ i Mario Banožić kad je i njima stala na žulj, prvo joj je uručio nezakoniti otkaz, nabio joj stigmu nepoželjne osobe za zapošljavanje i sad joj ukida radno mjesto kako se ne bi imala gdje vratiti kad je sud vrati. Isto kao i Banožić. A sud će je vratiti jer je otkaz bio nezakonit. To znamo mi, to zna javnost, a to zna i gradonačelnik kojeg nije uopće briga što radi poteze zbog kojih će Grad snositi posljedice koje ćemo platiti svi mi - govorio je u dahu.

Istaknuo je kako gradonačelnik već ima povijest ovakvih štetnih odluka, kao po pitanju Danice Ramljak koju je sud također pravomoćno vratio u Institutu Ruđer Bošković i koja je dobila odštetu od pola milijuna kuna.

- Vaše greške, gradonačelniče, uvijek netko drugi plati, zato i jeste tako 'galantni' i apsolutno vas nije briga za pravne posljedice vaših odluka. Vi častite, mi plaćamo! - poručio je Matijević.

Vaša reakcija na temu