Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MATIJEVIĆ: 'Tamara Visković je bogatstvo kulturne scene, Puljku je kao i HDZ-u i Kerumovom HGS-u to nepodobno'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

MATIJEVIĆ: 'Tamara Visković je bogatstvo kulturne scene, Puljku je kao i HDZ-u i Kerumovom HGS-u to nepodobno'

Citirao je gradonačelnikovu suprugu Marijanu

Na imenovanju vršiteljice dužnosti Multimedijalnog kulturnog centra povela se kratka rasprava. Gradonačelnik Ivica Puljak je, podsjetimo, odbio dati suglasnost na izbor Tamare Visković, potom je ona povukla kandidaturu. Upravno vijeće je predložilo za vršiteljicu dužnosti Stefanu Došen. SDP-ov Davor Matijević je bio kritičan prema gradonačelniku Ivici Puljku, parafrazirajući riječi njegove supruge Marijane u sličnoj situaciji s Visković, kada je HDZ maknuo.

'U Splitu umire kultura. Tamara Visković je bogatstvo splitske i nacionalne kulturne scene, a gradonačelnik je potpuno nezasluženo miče kako bi fotelju ravnatelja poklonio svom stranačkom kolegi. Nikad im dosta. Ova gradska vlast se upliće u rad svega što vrijedi u gradu ili ima potencijal vrijediti. 

Postavljaju svoje nekompetentne ljude u upravna vijeća, nadzorne odbore, uprave. Najgore je to što gradonačelnik u javnosti slatkorječivo govori jedno, a iza kamera nešto sasvim drugo', završio je citiranje Marijane Puljak. 

Matijević je potom podsjetio da je Ljubica Vrdoljak tada rekla da je Visković bila itekako politički angažirana i da je to razlog za njenom smjenom.

- Danas je gradonačelnik preuzeo ulogu Ljubice Vrdoljak, a ja ću ipak morati preuzeti ulogu  njegove supruga koja je 2018. godine bila apsolutno u pravu, jednako kao što sam danas i ja u pravu - rekao je Matijević.

Istaknuo je kako su prije mjesec dana Puljkovi vijećnici i HDZ izglasali i dali novi mandat Danijeli Ćukušić koja je također aktivna članica HDZ-a.

-  Tad vam politička angažiranost nije smetala, dok vam danas smeta - smatra.

Naglasio je kako je to još samo jedan dokaz neprincipijelnosti gradonačelnika i činjenice da je gradonačelnik kralj dvostrukih kriterija.

- Tamara Visković jest bogatstvo splitske i nacionalne kulturne scene, a vi ste se upravo svrstali u isti koš s HDZ-om i HGS-om kojima je to bogatstvo nepodobno i neprihvatljivo - zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu