Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MEGA BLOK Dio kruzera izgrađen u Brodosplitu ide za Anconu

MEGA BLOK Dio kruzera izgrađen u Brodosplitu ide za Anconu

Pramčani dio je ukupno dug 110 metara, širok 28 metara, visok 19,25 metara i porinjavane mase 4.400 tona

U Brodosplitu će idući tjedan s navoza br.1 biti obavljeno porinuće pramčanog dijela broda putničkog kruzera koji se nastavlja graditi u Anconi jednom od Fincantierijevih brodogradilišta u Italiji, dok je tegljenje i isporuka predviđen za početak rujna, poručili su iz splitskog škvera. 

Riječ je o mega bloku ukupne dužine 110 metara, širine 28 metara, visine 19,25 metara i porinjavane mase 4.400 tona, gdje je veličina i značaj odrađenog posla, izražena financijski poput potpune izgradnje jednog trajekta. 

- Mega blok uključuje pramčani bulb i donji dio forme pramca u koji su ugrađena dva bočna propelera (thrusteri), balastne i tankove goriva, kaljuže, crnih i sivih voda. Struktura trupa je s pet paluba s odrađenom pripremom za montažu putničkih kabina i interijera. Instalirani su kompletni cjevovodi, kabelske trase i sva druga oprema. Grupaciji Fincantieri s kojom Brodosplit godinama uspješno surađuje do sada je isporučeno više od 10.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere - dodali su iz Brodosplita.

Vaša reakcija na temu