Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Mesar odrobijao puste godine, sada ponovno mora u zatvor zbog krađe novca iz svetišta: 'Kao da je đavo ušao u mene i nije mi dao mira'

Mesar odrobijao puste godine, sada ponovno mora u zatvor zbog krađe novca iz svetišta: 'Kao da je đavo ušao u mene i nije mi dao mira'

Izlistavši kaznenu evidenciju, sutkinja se u šoku upitala ima li nade da se ikada resocijalizira

Na šest mjeseci zatvora osuđen je 43-godišnji mesar zbog krađe 1.050 eura i tisuću kuna iz privatnog svetišta u Solinu. Neće mu biti po prvi put da ide iza rešetaka, zbog niza kaznenih djela, uglavnom imovinskih delikata, ali i silovanja, izdržao je kaznu od 10 i pol godina zatvora. Na slobodu je izašao 2016. godine i sada će opet morati nazad, no on u tom ne vidi neki veliki problem. 

Na suđenje su ga doveli iz disciplinskog pritvora. Nije dolazio na suđenje pa je za njim bila raspisana tjeralica. Sve je priznao. Na vratima svetišta našao se slučajno. Sa ženama koje ga vode pogodio je izgradnju poljskog zahoda. Dobio je 400 eura, no materijal nije kupio, a posao nije obavio. 

'Kao da je sam đavo ušao u mene i nije mi dao mira', objasnio je sudu svoje stanje. 

Nakon što je osmotrio teren, ušao je u kapelicu i uzeo novac. Kaže da nije imao poseban respekt prema svetištu. Kada je vidio novac, nije mogao odoljeti. 

'Jednostavno sam takav, volim pare, volim lijepo živjeti', pojasnio je. 

Kazao je i kako je u zatvoru proveo niz godina i da ga je to životno iskustvo oplemenilo i dalo nove životne stavove. 

Tvrdi da ga je u životu krenulo nakon što je 2016. izašao iz zatvora. S kolegom je osnovao OPG, misli to razviti i od toga živjeti. Kaže da ga život nije mazio, ali da je imao sreće. Sada ima prijateljicu s kojom misli živjeti i osnovati obitelj. Spreman je nadoknaditi štetu oštećenicama. 

To mu se cijenilo kao olakotna okolnost, a otegotna je bila višestruka osuđivanost i impozantan izvod iz kaznene evidencije. 

Sutkinja se zapitala kako je moguće da nakon svih izdržanih zatvorskih kazni u ogromnom trajanju opet dolazi u iskušenje i ne može se suzdržati od krađe novca iz svetišta. 

'Normalno da se sud mora zapitati što je cijeli penalni sustav radio sve ove godine s njime. Postavlja se realno i razumno pitanje suda hoće li se ovaj počinitelj ikada do kraja resocijalizirati. Zbog toga je sud odlučio izreći bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Svako blaže kažnjavanje od zatvorske kazne bilo bi smiješno i ne bi moglo ni na koji način ostvariti svrhu generalne i specijalne prevencije', navodi se u presudi.

Vaša reakcija na temu