Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu, za vikend promjena

Meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu, za vikend promjena

Nedjelja će biti pretežno vedra, mirna i malo toplija

U prvom dijelu četvrtka ponegdje će padati kiša. Zatim će se razvedriti do drugog dijela petka kada bi, osim pljuskova, moglo biti i grmljavine, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

- Sunčano će biti i u svježije u subotu, a suho će se zadržati i u toplijoj nedjelji te početkom sljedećega tjedna, kada će uz novu južinu dnevna temperatura ponovno rasti, osjetnije na kopnu - prognozirao je za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

Na istoku Hrvatske malo kiše past će u prvom dijelu četvrtka, i to većinom na zapadu Slavonije. Vjetar će uglavnom biti slab, jutarnja temperatura od 6 do 8 °C, a danju između 16 i 19 °C.

Još svježije bit će u središnjoj Hrvatskoj gdje će mjestimična kiša padati u noći, samo rijetko još ujutro. Danju postupno razvedravanje, ponegdje opet uz umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Najviše kiše past će u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu. U najvišem gorju moguća je i pokoja pahulja. Ujutro će podno Velebita nakratko zapuhati jaka bura s olujnim udarima, koju će u drugom dijelu djelomice sunčanog dana zamijeniti jugozapadnjak i južni vjetar, pa će more biti valovito.

U Dalmaciji djelomice sunčano. Rijetko je gdje moguća slaba kiša, malo vjerojatnija u unutrašnjosti. Jugo i jugozapadnjak bit će umjereni, a more malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od oko 8 °C u unutrašnjosti do 15 °C na obali i otocima, danju oko 21 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske uglavnom suho i sunčano. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i južni. More malo do najviše umjereno valovito. Temperatura mora između 16 i 19 °C, a zraka ujutro oko 14 °C, danju od 19 do 21 °C.

U drugom dijelu petka na kopnu naoblačenje, no smirivanje već do subote ujutro, pa će vikend biti većinom sunčan. U subotu ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle, u nedjelju ujutro u gorju slabog mraza. Nakon danju svježije subote - od nedjelje osjetno toplije.

Promjena vremena u drugom dijelu petka u Dalmaciji će se vjerojatno osjetiti samo po jugu, dok su na sjevernom Jadranu mogući i izraženiji pljuskovi i grmljavina, a do kraja dana nakon jakog jugozapadnjaka - bura. Bura će u subotu ujutro zapuhati duž cijele obale, no brzo će okrenuti na sjeverozapadnjak - osobito izražen na otocima, a duž obale nastupit će smirivanje. Nedjelja će biti pretežno vedra, mirna i malo toplija.

Vaša reakcija na temu