Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MINISTAR BOŽINOVIĆ 'Moramo slati sliku o Hrvatskoj kao sigurnoj zoni za strane turiste, to je moto naše kampanje'

MINISTAR BOŽINOVIĆ 'Moramo slati sliku o Hrvatskoj kao sigurnoj zoni za strane turiste, to je moto naše kampanje'

'Donosimo balansirane mjere kako se nitko ne bi prepustio osjećaju ugode i zadovoljstva'

Ministar unutaranjih poslova i potpredsjednik Vlade, šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović iz Divulja je poručio kako se epidemiološka slika u Hrvatskoj iz dana u dan popravlja. Kako su to prepoznali i stranci, bez ozbira što smo u 'narančastom', potvrđuje broj njihovih turističkih dolazaka, zaključio je.

- U Hrvatskoj u ovom trenutku imamo oko 300 tisuća gostiju što je 40 posto više nego lani u ovo vrijeme, kazao je Božinović.

Istaknuo je kako su neke vlade donijele odluku da se u Hrvatsku može bez problema putovati. 

- Ne traže ništa kao dokaz epidemiološkog statusa prilikom povratka. U stalnom smo kontaktu s vladama i zdravstvenim vlastima u tim zemljama, ne očekujem nikakav problem. 

Najvažnije je da svi u Hrvatskoj, svatko na svojoj razini, a tu posebno stavljamo naglasak na općinske i gradske vlasti, učinimo sve kako nam brojevi tijekom ljeta ne bi počeli rasti. 

- Svi u Hrvatskoj, svatko na svojoj razini, moramo učiniti sve kako nam brojevi preko ljeta ne bi počeli rasti. Još uvijek nemamo veliki broj stranih gostiju. Naravno, mi se njima radujemo. No, povećani broj stranaca može povećati broj zaraženih. Moramo slati sliku o Hrvatskoj kao sigurnoj zoni za strane turiste, to je moto naše kampanje', zaključio je.

Zbog toga se, dodao je, donose balansirane mjere 'kako se nitko ne bi prepustio osjećaju ugode i zadovoljstva'.

Vaša reakcija na temu