Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MINISTAR ĆORIĆ U POSJETU KLISU Uskoro gradnja solarne elektrane

MINISTAR ĆORIĆ U POSJETU KLISU Uskoro gradnja solarne elektrane

Posebno je pohvalio Poduzetnički inkubator

Načelnik Klisa Jakov Vetma najavio je kako ove godine očekuju izgradnju prve solarne elektrane u ovoj općini te je i o toj temi detaljnije pričao s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem. Ministar je, naime, posjetio Poduzetnički inkubator gdje su mu domaćini bili Vetma i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

- Povod posjeta je sedmi rođendan, kroz inkubator je prošlo dosta tvrtki koje su danas poznate, primjerice Ivan Mrvoš je ovdje imao svoj prvi prostor za pametne klupe, potom i tvrtka Parklio - krenuo je Vetma.

Naglasio je jednu od važnijih tema sastanka, gradnju elektrana.

Klis s povijesnog konteksta tupinoloma i kamenoloma te, kako je rekao, štete okolišu koje su činili prelazi na zelenu energiju, izgradnju solarnih elektrana i vjetroelektrana. 

- U tome smo partner, a ministarstvo je ključ.

Tijekom ove godine očekujemo izgradnju prve solarne elektrane, a vjetroelektranu imamo. Ove investicije su vrijedne 150 milijuna eura i želja nam zaokružiti priču kako bismo imali ugodniji ambijent - rekao je Vetma.

Također, najavio je skori početak radova izgradnje sekundarne kanalizacije vrijedne 86 milijuna kuna.

Ćorić je kazao kako je prethodno svjedočio i potpisu ugovora za aglomeraciju Imotski vrijednosti u 160 milijuna kuna. Obišao je i radove u Trilju.

- Činjenica je da je Splitsko-dalmatinska županija postala veliko gradilište u vodno-komunalnom dijelu s preko četiri milijarde kuna vrijednosti radova. To je prije svega priznanje županu i lokalnim jedinicima - kazao je. 

Naglasio je kako je Poduzetnički inkubator Klis sjajan primjer kako se poduzetničke aktivnosti, posebice prema mladima mogu učiniti prihvatljivima i promovirati na najbolji način.

Župan je čestitao rođendan jednom od prvih inkubatora u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

-  Mnogo toga je zakotrljao ne samo u Klisu, nego je stvorio i potencijal za neke druge poduzetničke inkubatore i centre - kazao je.

Rekao je i da Klis ima veliku perspektivu, podsjetio je i na gradnju regionalnog drenažnog centra FireSpill. Bobana posebno veseli stav  Klisa prema demografskoj obnovi zagorskog dijela općine.

Vaša reakcija na temu