Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministar Pavić u Splitu: Pripremaju se EU projekti za novo financijsko razdoblje

Ministar Pavić u Splitu: Pripremaju se EU projekti za novo financijsko razdoblje

Plan Grada Splita je i prijava tri strateška projekta u suradnji s ministarstvima za iduće programsko razdoblje

U radnom posjetu Gradu Splitu boravio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić sa svojim savjetnicima Miroslavom Smetiškom i Ivanom Botom. S gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i njegovom zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš, savjetnikom Krešimirom Budišom te suradnicima razgovarao je o pripremi europskih projekata na splitskom području za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

- Grad će, na temelju pozitivnih iskustava sa projektima 'Zaželi' i 'Vrtići po mjeri suvremene obitelji' koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda - a preko kojih je zaposleno oko 130 Splićanki i Splićana, nastaviti dalje s pripremom sličnih projekata kako bi osigurao odgovarajuću skrb za potrebite - rekla je zamjenica Hrgović Tomaš.

Pohvalivši dijalog Grada, Ministarstva i Vlade na temelju provedbe dosadašnjih europskih projekata, ministar Pavić rekao je kako će se partnerstvo nastaviti i dalje u novom obračunskom razdoblju, kada će prioriteti Europske unije biti 'pametni' i 'zeleni' projekti. Gradonačelnik Krstulović Opara rekao je kako u tom smjeru gradska uprava ide i priprema projekte koji će pridonijeti razvoju Splita, ali i zaštiti okoliša te pametnom upravljanju kroz Smart City.

Plan Grada Splita je i prijava tri strateška projekta u suradnji s ministarstvima za iduće programsko razdoblje, na temelju zaključaka sa sjednice Vlade RH održane u Splitu u svibnju 2018. godine.

To su obnova i revitalizacija podruma Dioklecijanove palače, Projekt spajanja Zračne i Trajektne luke brzom gradskom željeznicom s multimodalnim čvorom na Kopilici te projekt novog ulaza u Split - Most sv. Duje i novi pristup Trajektnoj luci.

Svi projekti dakle moraju imati naglasak na teme inteligentnih i inovativnih rješenja te teme zelene tranzicije i smanjenja CO2 emisije, u što navedeni gradski projekti zasigurno spadaju te će se oblikovati u skladu sa spomenutim ciljevima - zaključeno je na sastanku.

Vaša reakcija na temu