Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministranti sa Sućidra darovali više od 34.000 kuna najpotrebitijima

Ministranti sa Sućidra darovali više od 34.000 kuna najpotrebitijima

Novac su prikupili u blagoslovu kuća

Godišnji pohod, božićni blagoslov obitelji, za svakog je svećenika, pastoralnog djelatnika, iako fizički naporno i iscrpljujuće, posebno milosno vrijeme. Ove godine, pojačani don Markom Trogrlićem, don Ivan i don Vedran, po prekrasnom vremenu, za ovo doba godine, blagoslivljali su osam radnih dana. 

Dolazak ministranata u blagoslov za župljane, svakog dana njih dvanaest s trojicom svećenika, bila je i prigoda da ih, i ove godine, nagrade bombonima, čokoladom ili pokojom kunom. Na kraju dana bila bi to i po puna karijola slatkiša, a pokoja kuna svake godine sve je brojnija, budući da župljani znaju kako najveći dio darovanog novca ide u karitativne svrhe. 

Tako su ove godine župljani sa Sućidra darovali 34.300 kuna. U suradnji s Caritasom Nadbiskupije Split i u dogovoru sa župnikom don Ivanom ministranti su ove godine pomoć namijenili za šest obitelji lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja. Slučaj je to samohrane majke koja svakodnevno skrbi o četverogodišnjem sinu s teškim tjelesnim oštećenjem, invalidnosti IV. stupnja zbog čega ne može sklopiti radni odnos. Drugi slučaj je slučaj šesteročlane obitelji koja živi samo od mirovine čiji veći dio ide za podmirivanje kredita. Jedini radno sposoban član je samohrana majka dvoje maloljetne djece koja se brine o bolesnim roditeljima i sestri, pa se ne može zaposliti. Ministranti će pomoći i dvjema sestrama, sedmogodišnjoj i petogodišnjoj djevojčici, koje sa svojom majkom žive od socijalne pomoći u malenom i skromnom podstanarskom stanu. Pomoći će i samohranoj majci koja živi sa svojom sedmogodišnjom djevojčicom rođenom tri mjeseca prije termina sa samo 670 grama. I dalje traje borba za njezino zdravlje i razvoj. Svakodnevica je to ove obitelji koja se uzdržava samo od doplatka pomoć i njegu te zajamčene minimalne naknade, a i ostali slučajevi vezani su uz neimaštinu i bolest. 

Vaša reakcija na temu