Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MINISTRICA O NADZORU TEATRA: 'Postoje nepravilnosti koje se uvijek nađu, ali i određena kršenja zakona'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

MINISTRICA O NADZORU TEATRA: 'Postoje nepravilnosti koje se uvijek nađu, ali i određena kršenja zakona'

Prije službenog očitovanja, gradonačelnik je sazvao sjednicu Kazališnog vijeća

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek je boraveći u Splitu na konferenciji posvećenu Peristilu povodom 45. obljetnice zaštite UNESCO-a, komentirala nadzor nad radom teatra. 

Navela je da je proveden upravni nadzor, no mišljenje ni očitovanje službeno nisu još tražili od Grada i HNK Split. Potvrdila je da postoje 'nepravilnosti i određena kršenja zakona'.

- Postoje brojni problemi u HNK Split, na njih smo ukazivali jer smo ih uočili i tijekom priprema za Splitsko ljeto gdje na neki način dijelimo nadležnost - kazala je. Navela je i da su intendantu i gradskoj upravi  dali punu podršku, te podsjetila da su udvostručili sredstva ove godine. 

Međutim, odgovornost je osnivača, Grada, koji imenuje intendanta i Kazališno vijeće da osigura da svi oni rade sukladno zakonu i da se taj zakon poštuje. Postoje određene nepravilnosti, što se dogodi u nadzoru, postoje određena kršenja zakona za koja treba vidjeti kako ćemo se svi zajedno prema njima odnositi - kazala je.

Prije traženja službenog očitovanja, podsjetimo, gradonačelnik Ivica Puljak je hitno sazvao sjednicu Kazališnog vijeća, na kojoj će se nakon konstituiranja pozabaviti i financijskim te programskim planom intendanta Vicka Bilandžića.

Vaša reakcija na temu