Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU Park šuma Marjan MINISTRICA OKRENULA LEĐA GRADONAČELNIKU 'Marjan je državna šuma!'

MINISTRICA OKRENULA LEĐA GRADONAČELNIKU 'Marjan je državna šuma!'

'Nebuloza je da će Zagreb uzeti Marjan. Gradonačelnik pobjedonosno slavi upis vlasništva države na podrume Dioklecijanove palače, a to isto odbija za Marjan', komentirao nam je Srđan Marinić

Iz vertikale vlasti, iz Vladinih redova stigao je šamar gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari usred Splita. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je medijima da je Marjan, prema svim dostupnim podatcima, državni. Gradonačelnik, podsjetimo, ne želi potpisati tabularnu izjavu koju je tražio DORH, a stekao se dojam da ima podršku vertikale u tvrdnjama da je 'Marjan splitski'.

Ministrica je pak stala na stranu onoga što navodi Društvo Marjan na čelu sa Srđanom Marinićem. Izravnu poruku ministrice o Marjanu komentirao nam je upravo Marinić.

- Upravo to sam utvrdio i ja još 2014. godine, a isto je kasnije potvrdio i DORH. Međutim, na sam spomen tih nespornih činjenica krenulo je drvlje i kamenje po meni i Društvu Marjan, jer kao Zagreb će nam uzeti Marjan, što je potpuna nebuloza. Pitam se samo zašto gradonačelnik pobjedonosno slavi upis vlasništva države na podrume Dioklecijanove palače, a to isto odbija za Marjan - prva je reakcija Marinića.

Naglasio je da bi eventualnim upisom države na marjansku šumu Grad Split i dalje neprikosnoveno upravljao Marjanom, dok bi sve šumarske radove izvodile Hrvatske šume i to o trošku države, a ne o trošku Splita.

-  Da je gradonačelnik u studenom 2017. potpisao tabularnu izjavu DORH-a tada bi i troškovi sanacije zbog djelovanja potkornjaka išli na državni trošak, a ne na trošak Grada. Isto tako i trošak izrade odbačenog Programa gospodarenja bila bi obveza Hrvatskih šuma. Ovako su građani Splita platili milijunske iznose za, blago rečeno, upitnu sanaciju i 140.000 kuna za odbačeni Program gospodarenja - predočio je Marinić.

Vaša reakcija na temu