MIOC će postati prva gimnazija u Splitu u kojoj će se moći školovati stranci

MIOC će postati prva gimnazija u Splitu u kojoj će se moći školovati stranci

Splitsko-dalmatinska županija postaje atraktivna lokacija za život stranaca, ali njihova djeca se nemaju gdje školovati

Na području Splitsko-dalmatinske županije niti jedna škola nema međunarodni program kojeg bi moga pohađati djeca stranaca koji su poslovno vezani uz našu županiju, ali Tomislav Đonlić, županijski pročelnik prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport kaže da će se to uskoro promijeniti.

- Postajemo atraktivna lokacija za strance koji se doseljavaju u našu županiju. Do sada nije bilo moguće da njihova djeca nastave svoje obrazovanje, ali pokrenuta je aktivnost dobivanja međunarodnog programa. Da bi se to dogodilo ustanova se mora akreditirati i biti licencirana za provođenje takvog programa - pojasnio je Đonlić

Dodao je kako je ideja da prirodoslovno-matematička gimnazija u 2021. godini pokrene program međunarodne diplome, a tada da se taj program 'spusti' do prvog razreda osnovne škole kako bi stranci mogli nastaviti obrazovanje u našoj državi.

- Za sada ovakva mogućnost međunarodne škole omogućena je u Zagrebu, pa je to jedan od važnih razloga zašto se stranci s obiteljima rijetko doseljavaju u našu županiju - zaključio je Đonlić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55107, "");
Pregledaj komentare