Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MIRO BULJ 'Zaštitit ću narod od harača, makar ne bio gradonačelnik!'

MIRO BULJ 'Zaštitit ću narod od harača, makar ne bio gradonačelnik!'

Zar nije suludo da HEP diže cijene struje sinjskom 'Vodovodu' za 500 posto - pita (se) prvi čovjek Sinja

Građani Sinja i Cetinske krajine neće plaćati pet puta veću struju, a samim tim  i vodu jer je Vlada RH preko HEP-a besramno povisila cijene te dovela u pitanje opstanak OPG-ova, obrtnika, poduzetnika i u konačnici svih nas koji smo ovakvim nemilosrdnim odlukama dovedeni na rub egzistencije - poručio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.  

- Zar nije suludo da HEP diže cijene struje sinjskom 'Vodovodu' za 500 posto i ukida građanima pravo na dostupnu pitku vodu kada i ptice na grani znaju da samo sliv rijeke Cetine daje 40 posto hidroenergije RH, a tri puta više el. energije od NE Krško? S druge strane, odluku o poskupljenju struje i vode Vlada prebacuje  na lokalne samouprave pilatovski perući ruke od odgovornosti za sve veći kaos u državi koji su sami prouzročili - naveo je Bulj. 

Podsjetio je da je tri puta zatražio razgovor s ministrom Tomislavom Ćorićem, potom s novim resornim ministrom Davorom Filipovićem  i HEP-om, a kaže da do danas od njih nije dobio odgovor. 

- U Saboru sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću predložio raspisivanje javne nabave kako bi se dobila jedinstvena cijena HEP-ovih usluga za sve vodovode kao i 'Vodovod i odvodnju Cetinske krajine', ali ni to nije urodilo plodom - dodao je. 

Potom je poručio:

- Neću vam dozvoliti da moj narod ostavljate bez radnih mjesta makar sutra ne bio gradonačelnik, ali ću se boriti svim snagama i na svim razinama da zaštitim svoj narod od bespotrebnog harača koji nas gura ispod ruba siromaštva. 

Sinjani su uvijek bili dobri domaćini pa Vas i i ove godine pozivamo da sjedite u svečanoj loži i da umjesto brze ceste i svjetla na kraju tunela gledate u oči narodu kojemu ste 'upalili mrak'. 

Vaša reakcija na temu