Foto: Joško Šupić Miro Bulj: Tražim od ministra Kujundžića hitno rješavanje katastrofalnog stanja u sinjskom stacionaru

Miro Bulj: Tražim od ministra Kujundžića hitno rješavanje katastrofalnog stanja u sinjskom stacionaru

'Nedostaju pedijatri, radiolozi, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre, ali vrhunac je kontinuirana nebriga za sinjski stacionar'

Saborski zastupnik Miro Bulj danas se u Saboru tijekom svog izlaganja ponovno osvrnuo na probleme zdravstvenih usluga u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naveo je da se u priobalju i dalje javlja problem vezan za nedostatak turističkih ambulanti, usprkos zaključku koji je predložio na tematskoj sjednici Splitsko-dalmatinske županije gdje je isti usvojen. Miro Bulj istaknuo se kao inicijator peticije za očuvanje stacionara i rodilišta u Sinju.

- Moram reći da jako dugo traje bitka protiv elita unutar Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, gdje ni župana ni ravnatelja nije briga o tehničkom stanju u kojem se domovi zdravlja nalaze, a naravno da ne vode brigu ni o medicinskom osoblju. Nedostaju pedijatri, radiolozi, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre, ali vrhunac je kontinuirana nebriga za sinjski stacionar. Imamo 5 soba, od toga bi trebalo biti 12 ležajeva, ali koristi ih se samo 9. Problem je što se od tih 5 soba, dvije sobe u kojima bi trebali ležati najteži bolesnici ne koriste, jer za vrijeme kiše, nevremena, u tim sobama je poplava, svjetlo se ne smije upaliti i svaki kontakt može biti opasan za život - rekao je Bulj.

Naglasio je da bi uz obrazovanje, jedna od glavnih briga županije upravo trebalo biti osiguranje kvalitetne zdravstvene zaštite, te upozorio da se sredstva koja se decentraliziraju prema domovima zdravlja ne ulažu gdje bi trebala. Istaknuo je da su prije 10 godina htjeli ukinuti i sinjsko rodilište, ali da je danas katastrofa jer ljudi Cetinskog kraja nemaju pravo ni na dostojanstveno umiranje.

- O ovome sam govorio kao županijski vijećnik više puta, ali župan Boban apsolutno ništa ne poduzima, novi ravnatelj je slika i prilika staroga, jedino čime se bavi je kadroviranje u upravi Doma zdravlja, a ne medicinskog osoblja. Mogli smo vidjeti što se radi i kako se zapošljava i putem snimki koje su se nedavno pojavile u medijima.
Šaljem ovim putem poruku i ministru Kujundžiću koji se hvali svojim postignućem i tražim ga da poduzme nešto za narod Sinja i Cetinske krajine, da se ljudima da prilika da se dostojanstveno rađaju i dostojanstveno umiru, tražim ga da zaštiti i medicinsko osoblje kojemu je ugrožen život radeći u lošim uvjetima koje sam prethodno naveo. Osigurajte nam ostanak na ovim područjima, mislim da ste se dosta bavili samo uhljebljivanjem i kadroviranjem - za kraj je zaključio Miro Bulj.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48276, "");
Pregledaj komentare