Foto: Pixabay.com MIRO PIVAC OPTUŽEN ZA OBITELJSKO NASILJE Bejzbol palicom udario suprugu pred kćeri?

MIRO PIVAC OPTUŽEN ZA OBITELJSKO NASILJE Bejzbol palicom udario suprugu pred kćeri?

Splićanin kojeg su osudili zbog šverca droge iz Amsterdama tereti se da je vrijeđao i udarao ženu

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za obiteljsko nasilje protiv Mira Pivca, Splićanina koji je osuđen zbog šverca kilograma kokaina iz Amsterdama na pet i pol godina zatvora. Pivac je optužen za četiri kaznena djela, tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, dva kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo nasilja u obitelji. Predloženo je i da se produlje mjere opreza. 

Pivca terete da je pred maloljetnom kćeri vrijeđao i udarao suprugu. Više puta joj je kazao da je drolja, kuja, štraca i da se kurva s osobom po imenu H. Tražio je da mu da mobitel kako bi provjerio s krim se nalazi. U nakani da je teško ozlijedi nasrnuo je na nju i udario je tri puta zatvorenim i otvorenim dlanom po glavi te drvenom bejzbol palicom po čelu, stoji u optužnici. 

U obrani je Pivac negirao da je udarao i vrijeđao suprugu. Kaže da je ozlijeđena prilikom međusobnog naguravanja. Supruga je kazala da ju je vrijeđao, a kada ga je zamolila da to ne radi pred djetetom, tražio je mobitel kako bi provjerio s kim se nalazi. Tvrdi i da ju je udarao palicom i šakom. 

Njezin iskaz potvrđen je mišljenjem vještaka koji je zaključio da je zadobila razderotinu na čelu nastalu udarcem tupo tvrdim predmetom koji može biti palica za bejzbol, i to silom srednje jakog intenziteta. Tužilaštvo drži da je Pivac imao nespornu namjeru da ženu ozlijedi jer ju je više puta udario u glavu, dio tijela s vitalnim organima, i to silom srednje jakog intenziteta. Supruga je istegnula mišiće vratne kralježnice, izmičući se pokušavala obraniti od udaraca. Da je udarac bejzbol palicom dobila u vitalni dio glave, posljedice bi bile teže, navodi se u optužnici. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51106, "");
Pregledaj komentare