Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hamonazaryan1 / Pixabay Mjere su nam pružile sigurnost u trenutku kad smo pokretali posao, ali i olakšale obrazovanje naših zaposlenika

Mjere su nam pružile sigurnost u trenutku kad smo pokretali posao, ali i olakšale obrazovanje naših zaposlenika

Potpore se mogu ostvariti za različite svrhe, uključujući zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima

Circinus, tvrtka vođena entuzijazmom Maje Milutin, uspješno je iskoristila financijske potpore za poduzetnike kako bi proširila svoje poslovanje i doprinijela lokalnoj ekonomiji. 

Pomoć u vidu raznih financijskih potpora koje smanjuju troškove plaća i dodatnih obrazovanja zaposlenika pokazala se kao uspješan stimulans pri dodatnom zapošljavanju koje uvelike utječe i na rast poslovanja.

Maja Milutin ističe da su saznali za pakete mjera putem interneta i informacija s HZZ-a te da im je to odgovaralo zbog mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava. Proces apliciranja nije bio kompliciran zahvaljujući detaljnim uputama koje su dobili od strane HZZ-a, rokovi su bili prihvatljivi, a sredstva su stigla brzo na njihov račun.

'Jedna od najkorisnijih mjera za Circinus bila je ona za samozapošljavanje, pružajući nam sigurnost u dobivanju sredstava dok su pokretali novi posao. Također smo iskoristili mjere za zapošljavanje mladih kolega s fakulteta, olakšavajući njihovo obrazovanje i prilagodbu na radno mjesto', rekla je Milutin.

Maja ističe kako su mjere olakšale proces zapošljavanja i edukacije novih kolega, što je pozitivno utjecalo na poslovanje Circinusa. Sigurni su da će ponovno koristiti ove mjere ako se ukaže potreba.

Kao što se može vidjeti iz primjera tvrtke Circinus, mjere donose dodatne pogodnosti poduzetnicima, čineći proces apliciranja još pristupačnijim i jednostavnijim. Poduzetnici sada imaju jednostavniji, brži i jasniji proces ostvarivanja potpora, potičući ih da promijene perspektivu od nesigurnosti do sigurnosti.

Potpore se mogu ostvariti za različite svrhe, uključujući zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima. Kroz brojne programe, već je podijeljeno preko 1,1 milijarda eura potpora, koristeći ih preko 30 tisuća poduzetnika za preko 250 tisuća radnih mjesta. Najmanji iznos koji poduzetnici mogu očekivati je 600 eura mjesečno po zaposleniku, pružajući im financijsku podršku u razvoju svojih poslovnih pothvata.

Vaša reakcija na temu