Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MJERE U BANOVINI Provedeni natječaji za zapošljavanje idu dalje, na gradskom proračunu još jedna djelatnica

MJERE U BANOVINI Provedeni natječaji za zapošljavanje idu dalje, na gradskom proračunu još jedna djelatnica

Najavljen je i odlazak između 50 i 70 djelatnika iz gradske uprave, ali ne otkazima, nego stimuliranjem

Natječaj u Banovini za referenta u Ured grada i vozača neće se poništiti, iako su raspisani u vrijeme pandemije, objavljeni na stranicama gradske uprave 19.ožujka. Potvrdio je to još jednom gradonačelnik Andro Krstulović Opara tijekom predstavljanja novog paketa mjera zbog krize i za spas funkcioniranja.

Među ostalim, najavljeno je rezanje plaća narednih tri mjeseca i odlazak između 50 i 70 djelatnika iz gradske uprave, ali ne otkazima, nego stimuliranjem. Osim toga, medijima je rekao i da što se tiče suglasnosti koje je dao gradskim i kulturnim institucijama za zapošljavanje neće povući. Radi se o 16 suglasnosti, jednom kada se raspiše natječaj, 16 zaposlenika.

- One su neaktivne - rekao je.

Akt kojim se povlače ili proglašavaju neaktivnima nije donesen. Prevedeno, kako su nam objasnili pravnici, neće se sada sigurno provoditi natječaj, ali može kada kriza prođe.

Dodajmo i da je u vrijeme krize stigla još jedna djelatnica. Sporazumno. Natječaj u tim slučajevima nije potreban, kada se prelazi iz državne službe u gradsku. 'Samo' je na gradskom proračunu. Pitali smo zašto je bio potreban dolazak i točan opis poslova, čekamo odgovor.

Sporazumno zapošljavanje je, podsjetimo, najviše koristila ova gradska uprava.

Na kraju dodajmo i da je gradonačelnik poslao mail zamjenicima i šefovima u kojima ih obavještava da se obustavljaju postupci javne nabave, nastanci novih troškova i novo zapošljavanje - osim ako ih on odobri.

Vaša reakcija na temu