Mladež HDZ-a Trogir traži od gradonačelnika da iz svog džepa plati troškove zbog nezakonitog otkaza

Mladež HDZ-a Trogir traži od gradonačelnika da iz svog džepa plati troškove zbog nezakonitog otkaza

Reagirali su na presudu Općinskog suda u Splitu

Mladež HDZ-a Trogir reagirala je na presudu Općinskog suda u Splitu u kojoj je tužitelj Mate Čaljkušić tužio Grad Trogir radi isplate odštete povodom nezakonitog otkaza. Ističu kako su oporbeni vijećnici u trogirskom Gradskom vijeću u nekoliko navrata upozoravali gradonačelnika o politički motiviranim otkazima, nepravilnostima i pokrenutim tužbama protiv Grada Trogira. Gradonačelnik je, tvrde, vijećnike uvjeravao da će sporovi biti dobiveni i da je on osobno spreman odgovarati vlastitom imovinom ako Grad izgubi sporove. 

Citiraju zapisnik 14. sjednice Gradskog vijeća održane 9. studenog 2018.

Vijećnik Damir Zaradić je rekao: 'Inspektorat Ministarstva uprave upozorio vas je o nepravilnostima i nezakonitostima. Pučkom pravobranitelju ne odgovarate 3 puta. Zaposlenici su podnijeli tužbe upravnom sudu. Dosta je toga da Grad odgovara za tuđe greške. Ako Grad izgubi ove sporove hoćete li vi odgovarati vlastitom imovinom jer se vi igrate gradskom imovinom?'

- Točno je da su neki službenici podnijeli tužbe, šta je njihovo pravo. Mi smo uvjereni da smo sve napravili po zakonu i da ćemo te sporove dobiti - odgovorio mu je gradonačelnik Ante Bilić.

- Jeste li spremni odgovarati vlastitom imovinom ako Grad izgubi sporove? - pitao je Zaradić.

- Pošto nemam nikakve imovine, jesam, ali sam uvjeren da ćemo sporove dobiti - pojasnio mu je tada Bilić.

U zapisniku sa 17. sjednice Gradskog vijeća održane 30. siječnja 2019., poručuje Mladež HDZ-a, vidljivo je kako se gradonačelnik ponovno obvezao da će osobno platiti odštetu i sudske troškove.

Vijećnik Damir Zaradić tada je pitao: 'Na 14. sjednici Gradskog vijeća sam vam uputio pitanje - hoćete li u slučaju gubitka sporova odgovarati svojom imovinom, vi ste cinično odgovorili da hoćete i da nemate vlastite imovine. E pa s obzirom da su vam već neki sporovi okončani, stojite li iza svojih riječi i hoćete li vi osobno platiti odštetu i sudske troškove?' 

- Uvijek iza svojih riječi stojim - odgovorio je Bilić.

Mladež navodi kako je 4. rujna 2019. zamjenik punomoćnika Grada Trogira istaknuo da u cijelosti priznaje tužbeni zahtjev nezakonito otpuštenog službenika Mate Čaljkušića protiv Grada Trogira. 

- Temeljem toga Općinski sud u Splitu donio je Presudu da Grad Trogir u roku od 15 dana i pod prijetnjom ovrhe mora isplatiti iznos od 116.090 kuna oštećenom Mati Čaljkušiću uz troškove postupka u iznosu od 7000 kuna zajedno sa zateznim kamatama. S obzirom da je donesena pravomoćna presuda i da se gradonačelnik obvezao pred sugrađanima da će u slučaju izgubljenog spora osobno platiti odštetu i sudske troškove, pozivamo ga da iznos nešto veći od 120 tisuća kuna uplati na račun Grada Trogira. Žalosno je što ova gradska uprava nakon nedavno podignutog kredita od 13,7 milijuna kuna koji će morati vraćati nova vlast za malo više od godinu i pol dana, iza sebe ostavlja i brojne sudske sporove koji su pokrenut i koji će tek biti pokrenuti. Vrijeme je da se tome usprotivimo! - zaključuje Mladež HDZ-a trogir.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51152, "");
Pregledaj komentare