Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BIJEG IZ KARANTENE Mladić iz Murtera probio blokadu, tri kilometra pješačio do pošte da pošalje paket

BIJEG IZ KARANTENE Mladić iz Murtera probio blokadu, tri kilometra pješačio do pošte da pošalje paket

Pošiljka je stopirana, a pošta temeljito dezinficirana

Sjeverni dio otoka Murtera od prošlog tjedna je u karanteni, a danas je zabilježen prvi slučaj probijanja blokade. U namjeri da pošalje paket, 22-godišnjak iz mjesta Murtera 'probio' je blokadu na nečuvanom šumskom dijelu i propješačio tri kilometra do pošte u Tisnom. 

Djelatnici su paket uredno zaprimili, a mladić je uhvaćen na blokadi u autokampu prilikom povratka u zonu karantene. Odmah su obavijestili poštu. Pošiljka je stopirana, a ured zatvoren na dva sata dok se nije temeljito dezinficirao i dobio dozvolu epidemiologa za ponovno otvaranje. 

S blokade u autokampu je pozvana policija koja je preuzela mladića. Na kraju su ga vratili u Murter bez ikakve prijave. Nije obolio od koronavirusa, a nema ni rješenje o samoizolaciji pa policija nije imala osnove za postupanje u smislu nekakvog sankcioniranja, doznajemo u šibenskoj Policijskoj upravi. O svemu su izvijestili Državni inspektorat. 

Kako doznajemo od načelnika Općine Tisno Ivana Klarina, nije bilo potrebe da se probija blokada radi slanja paketa unatoč tome što su tri od četiri poštanska ureda na otoku zatvorena. Sve se može riješiti preko stožera Civilne zaštite, kaže Klarin. Kako bi se pojačao nadzor granice karantene, u pomoć je pozvana Hrvatska gorska služba spašavanja. 

Vaša reakcija na temu