Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Mladićima za silovanje i bludničenje nad 14-godišnjakinjom sudili po Zakonu o sudovima za mladež, evo kakve su sankcije dobili

Mladićima za silovanje i bludničenje nad 14-godišnjakinjom sudili po Zakonu o sudovima za mladež, evo kakve su sankcije dobili

Sve se dogodilo na vrhu nebodera u centru Splita

Dvojica 21-godišnjaka osuđeni su nepravomoćno u Splitu za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. Sudili su im po Zakonu o sudovima za mladež, jedan je za silovanje osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora, a drugi za bludne radnje na pridržaj izricanja kazne maloljetničkog zatvora, odnosno, uvjet. Obojica su osuđeni i za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Sankcije u ovakvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj. 

Slučaj je izazvao veliku pozornost javnosti sredinom svibnja 2021. godine. Djevojčicu su okrivljenici pozvali na krov nebodera, jedan joj je prijetio da će je udariti i baciti u grmlje. Gurnuo ju je u dizalo u kojem se nalazio drugi okrivljenik. 

Popeli su se na krov, jedan je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne. Oštećenoj su prijetili da će joj zavezati kabelom ruke i noge i baciti je niz zgradu. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela. Jedan okrivljenik je napustio krov i zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim okrivljenikom koji ju je ljubio po vratima i ustima te pritiskao tijelom. Otkopčao joj je hlače i držeći rukom za vrat silovao. 

Sat vremena kasnije na krovu nebodera pojavio se brat oštećene i izbavio je iz zatočeništva. 

Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu.

Vaša reakcija na temu