Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MOJ STAV Sonja Čikotić: Zašto je važno izaći na izbore u nedjelju? Zato što vladajući žele da ostanete kućama

MOJ STAV Sonja Čikotić: Zašto je važno izaći na izbore u nedjelju? Zato što vladajući žele da ostanete kućama

Mostova kandidatkinja za Europski parlament iznosi svoj stav o nadolazećim izborima

Velike stranke koje su se smjenjivale na vlasti i dovele narod na prosjački štap pale su na niske grane. Snažne podrške naroda kojom su se kitile i iz koje su godinama crpile legitimitet više nema. Zajedno imaju jedva 40 posto podrške birača. Ali svejedno možda mogu računati na čak 80 posto hrvatskih mandata u Europskom parlamentu. Kako sad to?!

Velike stranke računaju s tim da ćete vi u nedjelju 26. svibnja ostati kućama. Nadaju se da ćete biti demoralizirani pričama o visokim plaćama i drugim privilegijama europarlamentaraca i da ćete njihovim discipliniranim stranačkim vojskama dozvoliti da one izaberu sve hrvatske predstavnike. Koje ćete vi i dalje plaćati, a drugi će ih za vas birati. U nedjelju izbor nije između uštede i davanja povjerenja nekom kandidatu ili listi, nego između vaših i njihovih zastupnika. Hrvatska će svoje zastupnike svakako poslati u Bruxelles, samo je pitanje koje - vaše ili njihove. Ja želim biti vaša zastupnica, zastupnica običnih građana koji nisu dio privilegirane kaste. Vas zastupam u Hrvatskom saboru, vas ću zastupati i u Europskom parlamentu.

Izlazak na izbore više je od biranja osobe ili liste koja je vrijedna vašeg povjerenja. Ujedno je to i slanje poruke vladajućima. Ako niste zadovoljni kako vladaju, a sva istraživanja govore da velika većina građana misli da zemlja ide u krivom smjeru, kaznite ih već ove nedjelje! Nemojte dozvoliti da niska izlaznost bude njihovo najjače oružje i da s 5% podrške od ukupnog broja birača proglašavaju izborne pobjede i uzimaju si legitimitet za nastavak upropaštavanja naše Hrvatske.

Ubiti volju u biračima dio je pomno osmišljene strategije vladajućih. Zato su zagrabili dublje u vaše džepove i uzeli dodatnih 2,5 milijuna kuna za kampanju. Da ju umrtve i da važne teme ostanu ispod radara javnosti, a u prvom planu bude njihova propaganda koja vas skupo košta. Njima odgovara da čestiti Hrvati koji nisu na platnoj listi politike rogobore u svoja četiri zida, dok vojska plaćenika zaokružuje klimoglavce koje im partija servira. Oni žele da Hrvatsku u Bruxellesu ne predstavljaju ljudi s kičmom koji otamo mogu prokazati sav nerad ove vlade. Ne činite im uslugu svojom pasivnošću! Ostanete li kućama i ne izađete li na izbore, to je kao da ste osobno uparkirali još jedan luksuzni Mercedes u dvorište Gabrijele Žalac ili sagradili još jednu 'roštiljaonu' od 120 kvadrata Tomislavu Tolušiću. Zato 26. svibnja izađite na izbore i dajte glas onima koji su im najveći kamenčić u cipeli - čestitim ljudima s liste Mosta, liste broj 17.

Vaša reakcija na temu