Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MORH: Četiri kanadera gase požar kod Kaštel Sućurca

MORH: Četiri kanadera gase požar kod Kaštel Sućurca

Vatrogasci iz DVD-a Mladost apeliraju građane da ne zovu njihov broj ukoliko nije potrebno!

MORH je izvijestio kako su u gašenje požara u Kaštelima poslali četiri kanadera.

Obranjeni su crkvica Svetog Jure, planinarski dom i vojarna na vrhu Kozjaka i zasada nema drugih ugroženih objekata. Gašenje otežava jak vjetar, vatrogasci se nadaju da bi požar do mraka mogli staviti pod nadzor.

Vatrogasci iz DVD-a Mladost apeliraju građane da ne zovu njihov broj ukoliko nije potrebno!

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 2. kolovoza 2020.  zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 18 požara  (osam u Šibensko-kninskoj, pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 110 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 3000 tona vode.

Uz gašenje požara provedeno je i osam protupožarnih izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio angažiran osam puta, navode iz Ministarstvu obrane.

Vaša reakcija na temu