Most na Gripama želi uređena dječja igrališta i dostupne OPG proizvode, a smatraju da kotarske prostorije trebaju biti na raspolaganju građanima

Most na Gripama želi uređena dječja igrališta i dostupne OPG proizvode, a smatraju da kotarske prostorije trebaju biti na raspolaganju građanima

Prioritet im je izgradnja i obnova postojećih dječjih igrališta

Gripe su ugodan kvart, ali moramo istaknuti da svakako može biti uređeniji, te smo s ciljem uređenja okoliša i poticanja odgovornosti prema svom kotaru, danas odradili akciju sadnje cvijeća - istaknula je Snježana Šimunović, nositeljica Mostove liste na predstojećim kotarskim izborima.

U Mostovu program prioritet je izgradnja i obnova postojećih dječjih igrališta, od kojih su neka potpuno zarasla te otužno opremljena i zastarjela. Stoga su se mostovci odlučili danas odvojiti malo vremena i primjerom pokazati da svi možemo poraditi na uređenju kotara. Za uređenje su odabrali park koji vapi za uređenjem, iako se nalazi između zgrada te dječjeg vrtića zapušten je i nije priveden svrsi. 

- Nastojali smo bar malo pridonijeti uljepšavanju parka, te smo zasadili par lavandi i ružmarina. Smatram da je ovo jako lijepa lokacija i da je velika šteta da stoji zapušteno. Djeci je potrebno prikladno mjesto za igru, a današnje stanje je apsolutno neadekvatno. Smatram da je nedopustivo da postoje veći prioriteti od sanacije dječjih igrališta te želim naglasiti da ćemo se zalagati da se sredstva iz Kotara ulože u uređenje ovog parka - istaknuli su mostovci.

Akciji se osim par simpatizera odazvao i gradski vijećnik i nositelj liste na Žnjanu Ante Bradarić-Šljujo.

Kao dio svog programa naveli su da planiraju organiziranje mini OPG tržnice na kojoj bi se izmjenjivali proizvođači po unaprijed određenom rasporedu te da žele omogućiti besplatan pristup internetu na lokaciji gdje se okuplja najviše sugrađana. Također kažu da će se zalagati za izgradnju istrčavališta za pse, jer je to problem mnogih vlasnika pasa.

- Gripe su predivan kvart, ali smatram da svakako kvalitetu života smanjuje smeće, kako glomazni otpad pad tako i manjak kontejnera. Ne želimo dopustiti da smeće zasjeni ovaj lijepi kvar. Jedna od stvari za koje ću se svakako zalagati je edukacija građana o razdvajanju otpadom te kompostiranju, kao i osiguravanju kanti za grupni otpad - rekla je Snježana Šimunović.

Iz Mosta navode da se problemi građana moraju osluškivati, te da kotarske prostorije trebaju biti na raspolaganju civilnim udrugama te djeci i mladima. Namjeravaju oživjeti društveni život  organizirajući radionice, te besplatnu pravnu pomoć u kotarskim prostorijama.

Za kraj ističu da je kvalitetniji život u kotaru ono zbog čega su se našli i što ih je motiviralo da se kandidiraju na kotarskim izborima te su pozivaju susjede i građane da im se pridruže za sadržajnije Gripe i zaokruže Mostovu listu broj 2.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14