Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Most objavio program od osam točaka: Najveći naglasak stavljaju na dovršetak nedovršenih projekata

Most objavio program od osam točaka: Najveći naglasak stavljaju na dovršetak nedovršenih projekata

Planiraju reaktivirati Zavod za urbanizam, ukinuti građevinske zone na Marjanu...

Most je na svojoj Facebook stranici objavio Program. 

Navode da su 4 godine aktivno sudjelovali u radu GV-a i osluškivali potrebe grada i njegovih građana, te da zadnja tri mjeseca na papir zapisuju realna rješenja tih potreba, a sve u svrhu podizanja kvalitete života u gradu Splitu.

Program se sastoji od 8 točaka:

1️. Mostov model otvorene uprave

2️. Prostor

3️. Posao

4️. Razonoda

5️. Cirkulacija ljudi i dobara

6️. Opskrba

7️. Otpad i odvodnja

8️. Ljudi

Najveći naglasak stavljaju na dovršetak nedovršenih projekata, ističu da nastavljaju s politikom nulte tolerancije na korupciju, namještanje javnih natječaja i nabave.

Planiraju reaktivirati Zavod za urbanizam, ukinuti građevinske zone na Marjanu.

Posebnu pozornost posvetit će projektu priuštivog stanovanja, riječ je o projektu Socijalnog stanovanja financiranje sredstvima Eu. Također planiraju smanjiti prirez na 9% I navode da su to putem amandmana tražili još 2017.god.

Navode da su još 2017. organizirali okrugli stol na temu ekološkog gospodarenja otpadom, kao i tribinu o važnosti kompostiranja i da tako nastavljaju I dalje.

Nastavljaju s podizanjem kvalitete predškolskog odgoja, planiraju osigurati 4-satni program za djecu nezaposlenih roditelja, kao i izjednačiti sufinanciranje obrta za čuvanje djece s cijenama privatnih i gradskih vrtića.

Što se tiče studenata, povećat će iznos stipendija te uvesti financiranje novačkih pozicija na Sveučilištu u Splitu za 3% najboljih studenata u generaciji.


Vaša reakcija na temu