Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MOST PISAO TOGONALU: Objasnite nam kako i zašto niste pozvali sve kandidate u Otvoreno

MOST PISAO TOGONALU: Objasnite nam kako i zašto niste pozvali sve kandidate u Otvoreno

Traže da im objasni kojim kriterijima se vodio prilikom odabira gostiju

Most je danas uputio primjedbu Mislavu Togonalu zbog nepozivanja svih kandidata na javnu televiziju, u emisiju Otvoreno, na temu lokalnih izbora u Splitu. Evo što su mu napisali:

'U emisiji HTV Otvoreno koja se emitirala 3. ožujka 2021. godine na temu lokalnih izbora u gradu Splitu, a koju ste Vi uredili i vodili, napravili ste ozbiljan profesionalni propust koji narušava ugled javne televizije, a i Vas osobno. Trenutno je u Splitu devetoro osoba javno objavilo svoje kandidature za gradonačelnika grada Splita, sedmoro stranačkih i dvojica nezavisnih, a Vi ste u studio pozvali samo šestoro kandidata. Time ste trojicu, uključivo i kandidata Mosta prof. dr. sc. Ivicu Grkovića oštetili za priliku da, makar kratko, predstave svoje programe i ravnopravno sudjeluju u raspravi.

Most je respektabilna parlamentarna stranka s 8 saborskih zastupnika, a u Gradskom vijeću grada Splita Most je na izborima 2017. osvojio pet vijećničkih mandata, što predstavlja 15% ukupnog broja, na kotarskim izborima u Splitu Most je 2018. bio treća politička snaga s osvojenih 14 vijećničkih mandata.

Klub Mosta pripremio je najviše tematskih sjednica o pitanjima važnim za grad Split, od zaštite Park šume Marjan, podizanja kvalitete i dostupnosti predškolskog odgoja, do prometa u gradu Splitu, podnio je najviše amandmana na proračun i akte koji su se donosili, konkretnim je radom i brojnim inicijativama četiri godine nudio rješenja za probleme Splita, od kojih su neke, uspostava ekološkog sustava gospodarenja otpadom, reaktivacija Zavoda za urbanizam, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu, a pojedini su takvi prijedlozi Mosta dobili i jednoglasnu potporu ostalih klubova i nezavisnih vijećnika.

Most je prije gotovo dva tjedna javno objavio ime svog kandidata za gradonačelnika a 23. veljače održao tiskovnu konferenciju na kojoj se prof. Grković predstavio javnosti, govorio o načinu svog rada i djelovanja i odgovarao na pitanja okupljenih novinara, što je uključivalo i novinare i snimatelje HTV-a.

Na isti ili sličan način su, još ranije javnosti predstavljena i druga dvojica kandidata, dr. Zdeslav Benzon koji je prvi objavio kandidaturu, te gospodin Bojan Ivošević koji je upravo zbog svojeg lokalnog djelovanja poznat i lokalnoj javnosti i strankama koje su participirale u radu Gradskoga vijeća.

Stoga apeliramo da objasnite kako i zašto je došlo do ovog propusta, kojim kriterijima ste se vodili kod odabira svojih gostiju u studiju i što namjeravate napraviti da se ovaj postupak ispravi', napisali su.

Vaša reakcija na temu