Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MOSTOVAC U VIJEĆU: 'Spreman sam podnijeti ostavku, ako sam neutemeljeno prozivao ravnatelja Hrvatskog doma!'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

MOSTOVAC U VIJEĆU: 'Spreman sam podnijeti ostavku, ako sam neutemeljeno prozivao ravnatelja Hrvatskog doma!'

'Neću odustati dok se ne raščisti situacija'

Mostov Josip Markotić je opet potegnuo pitanje o stanju u Hrvatskom domu dok je njim ravnao Marin Kaporelo.

- Uputio sam mail Službi za društvene djelatnosti i Službi za unutarnju reviziju vezano za značajne računovodstvene nevjerodostojnosti, netransparentno poslovanje i možebitne financijske malverzacije u poslovanju Hrvatskog doma. Kao gradski vijećnik zatražio sam od spomenutih službi da se očituju na moje navode - rekao je.

Mail je poslao u studenom prošle godine.

- Budući da se do danas Službe nisu očitovale, odnosno Služba za unutarnju reviziju me je tek prije deset dana izvijestila da oni mogu postupati jedino po nalogu gradonačelnika, ovim putem molim još jednom pročelnika za društvene djelatnosti i gradonačelnika za informaciju što se poduzelo po tom pitanju i kada se o tome planira izvijestiti zainteresirana javnost? 

Budući da je u javnom prostoru ostala visjeti u zraku cijela situacija i u kojoj se stvarao dojam da provodim politički progon, više mjeseci bio sam izložen pritiscima kako od strane ministrice kulture tako i od pojedinih interesnih lobija iz svijeta kulture, neću odustati dok se ova situacija ne raščisti o kraja.

Ako se pokaže da sam neargumentirano i neutemeljeno prozivao ravnatelja, spreman sam istog trenutka podnijeti ostavku na mjesto gradskog vijećnika.

Obavijestio sam i državni ured za unutarnju reviziju koji su mi se neki dan javili s potvrdom o privitku dostavljenih informacija - nabrojio je Markotić.

Odgovorio je pročelnik Mario Negotić.

- Revizije nisu u toj ustanovi bile planirane u prošloj godini tako da je nismo napravili. U ovoj ćemo godini napraviti. Bivši ravnatelj nije više na toj poziciji, nova ravnateljica dostavila vam je konto kartice za 2022. godinu, ako bude kakvih nepravilnosti, mi ćemo isto reagirati - obećao je Negotić.

Vaša reakcija na temu