Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Možemo!, Pametno i Nova ljevica obilježili Dan planeta Zemlje

Možemo!, Pametno i Nova ljevica obilježili Dan planeta Zemlje

'Bio otpad čini gotovo trećinu kućnog otpada te bi se njegovim dosljednim razvrstavanjem i kompostiranjem u ogromnom postotku smanjila količina komunalnog otpada i proizvodila značajna količina komposta'

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, kandidatkinje i kandidati koalicije Možemo!, Pametno i Nova ljevica na predstojećim lokalnim izborima na Marjanu su šetačima dijelili eko vrećice za odvajanje bio otpada te prigodne edukativne letke s uputama koji otpad se može kompostirati. 

- Smatramo edukaciju i motivaciju građana najvažnijim alatom u napretku ka cjelovitim zelenim politikama. O njima moramo stalno, a ne samo prigodno razmišljati, razvijati ih i implementirati u svakodnevnom životu, svatko za sebe, jer jedino tako će donijeti rezultate – naglasila je tom prigodom kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Možemo! Tamara Visković.

Kristina Vidan, kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, dodala je kako, unatoč određenom napretku u gradskoj tvrtki 'Čistoća' kad je riječ o razvrstavanju otpada, i dalje postoje ogromni problemi u implementaciji razvrstavanja.

- Zato i dijelimo ove biorazgradive vrećice za prikupljanje bio otpada, jer one nisu besplatno dostupne građanima u sklopu procesa razvrstavanja, a trebale bi biti. 

Bio otpad čini gotovo trećinu kućnog otpada te bi se njegovim dosljednim razvrstavanjem i kompostiranjem u ogromnom postotku smanjila količina komunalnog otpada i proizvodila značajna količina komposta - rekla je Vidan.

Vaša reakcija na temu