Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić MUTNI POSLOVI NA KAREPOVCU: Direktor Čistoće i četiri zaposlenika završili su u zatvoru

MUTNI POSLOVI NA KAREPOVCU: Direktor Čistoće i četiri zaposlenika završili su u zatvoru

Danas se odlučivalo o pritvoru za osumnjičene u splitskoj mega aferi

U ranim poslijepodnevnim satima sutkinja istrage splitskog Županijskog suda prihvatila je prijedlog USKOK-a te odredila istražni zatvor za direktora Čistoće Antu Aleksića i još četvoricu zaposlenika splitske komunalne tvrtke. Pritvor je neodređen kako ne bi ponovili na djelo i utjecali na svjedoke. Osumnjičen je i još jedan zaposlenik Čistoće, no za njega USKOK nije tražio određivanje istražnog zatvora jer je, kako neslužbeno doznajemo, priznao sve inkriminacije koje mu se stavljaju na teret.

Kako smo jučer izvijestili, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage nad šestoricom zaposlenika Čistoće zbog sumnje u kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita te štete veće od milijun i pol kuna. Direktora Aleksića i ostale sumnjiče da su omogućili dovoz i iskrcaj građevinskog i opasnog azbestnog otpada koji nisu ni mogli biti skladišteni na odlagalištu Karepovac, a sumnja se da se odlagao i komunalni otpad, no bez naplaćivanja naknade. Uz Aleksića osumnjičeni su voditelj odlagališta, trojica bagerista i pomoćni radnik. Istragom je obuhvaćeno još 29 osoba koje se sumnjiče za poticanje na zlouporabu i davanje mita.

Vaša reakcija na temu