Na dubrovačkom području 27 novih slučajeva, preminule dvije osobe

Na dubrovačkom području 27 novih slučajeva, preminule dvije osobe

Zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom (sedam je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 14 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Korčule te po jednoj iz Janjine, Konavala, Ploča i Vele Luke.

Od spomenutih slučajeva dva su korisnika i jedan djelatnik Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia. Ukupno je zaraženo 12 osoba muškog spola i 15 osoba ženskog spola, a za njih 18 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je 82-godišnja žena iz Metkovića i 62-godišnjak s Korčule. 

Oporavile su se 22 osobe: deset iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, dvije iz Konavala te jedna osoba koja nema prebivalište na području te županije.

U bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 315 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 35.787 uzorka. U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije, a svi su zabilježeni na graničnim prijelazima.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(85774, "");
Pregledaj komentare