Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Društvo arhitekata Split Na Firulama će se graditi Centar akutne medicine

Na Firulama će se graditi Centar akutne medicine

Raspisan je natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja

KBC Split je raspisao natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine (CAM) s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom na Firulama, a provodi ga Društvo arhitekata Split. 

Rok za predaju natječajnih radova je 21. veljače iduće godine.

CAM kao dio bolničkog sklopa, treba medicinskim djelatnicima osigurati funkcionalno i kvalitetno, radno optimalno, okruženje, omogućiti optimalno korištenje prostora u smislu zahtjeva za brojem personala.

Zgrada mora omogućiti jednostavnu orijentaciju i povezanost sadržaja, što kraće komunikacijske putove. Pacijentima treba biti omogućen boravak i liječenje sukladno suvremenim dosezima medicine poglavito u smislu prostornih i higijenskih zahtjeva. Natječajnim rješenjem također treba omogućiti održivu komunikaciju unutar šireg obuhvata, navodi se u DAS-ovom natječaju.


Prvonagrađeno rješenje u dijelu za realizaciju, poslužit će kao podloga za izradu projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole za Centar akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom.

S obzirom na to da će zgrada će biti vizualno i prostorno eksponirana, sukladno tome treba biti reprezent suvremene arhitekture i odražavati vrijeme svog nastanka, stoji u natječaju.

Procijenjena vrijednost nabave - projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, sastoji se od nagradnog fonda i vrijednosti ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno - tehničke dokumentacije, i iznosi ukupno 4.123.037,97 kuna bez PDV-a (547.221,18 eura bez PDV-a).

Ukupni nagradni fond iznosiod 670.000,00 kuna neto (88.924,28 eura neto), vrijednost ugovora o javnoj nabavi izrade projektno-tehničke dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole iznosi 3.453.037,97 kuna neto (458.296,89 eura neto). Prva nagrada je 268 tisuća kuna, druga 167 tisuća, a treća 100.500 kuna.

Vaša reakcija na temu