Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na gradilištu u Trogiru osvanule pogrdne poruke. Gradonačelnik Bilić: 'Nikako nismo za nasilje, ali je izražavanje nezadovoljstva legitimno'

Na gradilištu u Trogiru osvanule pogrdne poruke. Gradonačelnik Bilić: 'Nikako nismo za nasilje, ali je izražavanje nezadovoljstva legitimno'

Nevjerojatnih sedam mjeseci kasni završetak radova

Ograda gradilišta Ulice kardinala Alojzija Stepinca u Trogiru jutros je osvanula okićena pogrdnim porukama koje su upućene Petru Škoriću, ravnatelju Županijske uprave za ceste, Jozi Raki, direktoru Cestara, te Anti Sanaderu, saborskom zastupniku i šefu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Nije teško odgonetnuti što je nagnalo pojedince da u okrilju noći na bijelom lancunu ispišu i na javnom mjestu plasiraju poruke nezadovoljstva. Trogiranima se mjesecima čupaju živci s radovima u sklopu cjelovite rekonstrukcije Ulice kardinala Alojzija Stepinca.

Dovršetak rekonstrukcije jedne od glavnih prometnica u Trogiru kasni nevjerojatnih sedam mjeseci od prvotno ugovorenog roka koji je bio 20. prosinca prošle godine. Sedam mjeseci. Doduše, svi su znali da je prvotni rok bio ambiciozan, ali čak sedam mjeseci kašnjenja je izazvalo bijes kod građana. Trogiranima su opravdanja potpuno neprihvatljiva jer se zaista teško može razumno opravdati nevjerojatno kašnjenje od preko pola godine. 

Tražili smo komentar Petra Škorića, ravnatelja Županijske uprave za ceste koja je nositelj investicije vrijedne preko dva milijuna eura. Pitali smo ga zašto su probijeni svi zadani rokovi, ali nam je poručio da mu pošaljemo pisani upit. Nije nam znao ili htio telefonski kazati kada je konačni rok za dovršetak radova. Doduše, vjerojatno bi Trogirani odmahnuli rukom na novo obećanje jer je prekršeno barem šest rokova, sigurno smo zaboravili barem jedan ili dva datuma dodati toj računici. Najveću krivnju građani svaljuju na izvođača radova, splitsku tvrtku Cestar. Optužuju ih za lošu organizaciju posla, a Cestar se pravda brojnim nepredviđenim radovima. 

Posljednju najava je da će se u ponedjeljak, 17. lipnja, prometovati Ulicom kardinala Alojzija Stepinca. 

- Razumijem ljude i nezadovoljstvo. Nikako nismo za nasilje, ali izražavanje nezadovoljstva je legitimno. U ovom slučaju ne krivim toliko Županijsku upravu za ceste, već izvođača radova koji je duplo produžio dogovoreni rok. Očekujemo da bi idući tjedan mogao krenuti promet, ali je zaista katastrofa da se dva mjeseca pomakao  ionako već prekoračeni rok dovršetka radova. Nadam se da će izvođač snositi posljedice zbog ovoga - poručio je Ante Bilić, gradonačelnik Trogira. 

Poslali smo upit Županijskoj upravi za ceste, a njihov odgovor ili novi rok objavit ćemo kad stigne.

Vaša reakcija na temu