Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Kašjunima žicom ogradili plažu, Županija naložila uklanjanje

Na Kašjunima žicom ogradili plažu, Županija naložila uklanjanje

Zakon izričito određuje da se plaža ne smije ograditi

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije naložio je tvrtki Dolis da u roku od 48 sati ukloni žičanu ogradu i komercijalne rekvizite s koncesioniranog područja.

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama decidirano određuje kako se morska plaža ne smije ograditi, niti se na drugi način smije ograničiti pristup plaži. Pravilnik o gospodarskom korištenju pomorskog dobra, pak, propisuje kako je izvan razdoblja korištenja koncesije, koncesionar obavezan ukloniti rekvizite. 


Iz zaprimljenog foto elaborata vidljivo je kako ležaljke, suncobrani i ostali rekviziti nisu uklonjeni i skladišteni na za to predviđeno mjesto.

Upravni odjel za pomorstvo zaprimio je i obavijest Carinske uprave o izvršenom očevidu. Oni su konstatirali da ležaljke nisu postavljene tako da omogućuju nesmetani pristup i boravak uz more te da je udaljenost između ležaljki minimalna, manja od širine samih ležaljki, dok je razmak između redova manji od duljine ležaljke. Pravilnik, pak, propisuje da je nužno ostaviti koridor za nesmetani pristup i boravak uz more te prolaz svim korisnicima plaže.

Vaša reakcija na temu