Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAKAV DEBAKL Na Marjan stižu nova vrata, ova koja su tek stavljena su preteška!

KAKAV DEBAKL Na Marjan stižu nova vrata, ova koja su tek stavljena su preteška!

Stara vrata postat će ograda

U neočekivane probleme zapao je projekt novih vrata na sjevernom ulazu u Marjan. Nova vrata postavljena su prije nešto više od dvije godine, tijekom mandata bivšeg ravnatelja Park šume Marjan Damira Grubšića, no do primopredaje zapravo nikada nije došlo, doznajemo od aktualnog ravnatelja Marka Pejnovića.

Ispostavilo se, naime, da su vrata preteška da bi se otvarala elektromotorom na komandu s novouređene promatračnice.

'Svako krilo teži 750 kilograma. Tražili smo od izvođača radova da to riješi, no odgovorili su nam da to nije moguće zbog prevelike težine vrata. Posao im zbog toga nije isplaćen do kraja', kaže ravnatelj Park šume Marjan.

Pokušali smo doći danas do nekog tko bi nam mogao pobliže nešto reći u tvrtki koja je bila izvođač, no bez uspjeha.

Kako su mediji svojedobno pisali, prema javno dostupnim podacima, nabava, montaža i održavanje vrata koštali su 107 tisuća kuna s PDV-om, dok je projektna dokumentacija došla 47 tisuća kuna.

Sve skupa, dakle, nekih 150 tisuća kuna ili 20 tisuća eura.

Što će, dakle, biti s tim preteškim vratima? Ravnatelj Park šume Marjan razgovarao je s autoricom vrata. Kako doznajemo, dogovoreno je da  će ova sadašnja teška vrata postati ograda. Od autorice će se naručiti nekoliko idejnih rješenja novih vrata, a Pejnović kaže da razmišlja o tome da se razne varijante  predstave na stranici na Facebooku pa neka Splićani sami odluče koja im se najviše sviđaju.

'Ova vrata su jednostavno preteška, a nova bi trebala biti puno laganija i konačno omogućiti dovršetak tog projekta. Planiramo da se vrata otvaraju i zatvaraju iz promatračnice kako bi mogli osloboditi ljude koji danas rade na ulazu u Marjan sa sjeverne strane. Potreban je dizajn koji će omogućiti da se vrata brzo i lako otvaraju za Hitnu i vatrogasce, majke s djecom i bicikliste te da priječe prolaz motociklistima', kaže Pejnović.

Vaša reakcija na temu